Πάνω από 5.000 φίλαθλοι της  Στρασμπούρ τραγουδούσαν αποκλεισμένοι στο Rhenus Sport για τα θύματα της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο κι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Αποκλεισμένοι για λόγους ασφαλείας μέχρι τη 01:30 ώρα Ελλάδας, τραγουδούσαν για τα θύματα της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο, στο Rhenus Sport, όπου νωρίτερα (21:30) είχε φιλοξενηθεί η συνάντηση ανάμεσα στην Στρασμπούρ  και την Ολίμπια Λιουμπλιάνας, για την 8η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Το τραγικό περιστατικό, που έγινε τρία χιλιόμετρα από το γήπεδο του αγώνα Rheus Sport, είχε ως συνέπεια οι αρχές να δώσουν εντολή  για την παραμονή των  φιλάθλων στο γήπεδο. Η εκκένωση άρχισε μετά τη 01:30 ώρα Ελλάδας.

«Έμαθα για τoυς πυροβολισμούς από αυτόν που καθόταν δίπλα μου στην εξέδρα, και έπειτα είδα ότι η ασφάλεια και οι αξιωματούχοι κινούνταν ασυνήθιστα», δήλωσε ο Αρνό Μπαρ, θεατής στο παιχνίδι.

«Στο ημίχρονο, υπήρξε μια ανακοίνωση για να μας γνωστοποιηθεί ότι δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω για να καπνίσουμε. Ο αγώνας συνεχίστηκε, σε μια κάπως βαριά ατμόσφαιρα, πριν αποκτήσει λίγο ρυθμό προς το τέλος».

Στο τέλος της συνάντησης, οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την παραμονή των θεατών και την απαγόρευση εξόδου  από το Rhenus Sport. «Ήταν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, οι άνθρωποι κάθονταν, μιλούσαν και τραγουδούσαν με ειρήνη», πρόσθεσε ο Αρνό Μπαρ.

Ο πρόεδρος της Στρασμπούρ, Μαρσιάλ Μπελόν στις 00:30, δήλωσε: «Κανείς δεν βγήκε, υπάρχουν 5.100 άνθρωποι που περιμένουν χωρίς πανικό στην αίθουσα. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία και ο αυτοκινητόδρομος είναι κλειστός. Είμαι σε επαφή με την αστυνομία. Διανέμουμε φαγητό και ποτά».

Στη 01:30 η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε την έναρξη της εκκένωσης του γηπέδου, εξέδρα με εξέδρα.