• Αναζήτηση
 • Ερντογάν: Η Κύπρος ήταν ο κακός γείτονας που μας έκανε να γίνουμε ιδιοκτήτες αμυντικής βιομηχανίας

  Προκλητικός ο πρόεδρος της Τουρκίας

  H εισβολή στην Κύπρο και η ακόλουθη άρνηση των ΗΠΑ να εξάγουν αμυντικό υλικό στην Τουρκία αποτέλεσε την αφορμή για τη χώρα του να αποκτήσει τη δική της αμυντική βιομηχανία, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  «Ήταν ο κακός γείτονας που μας έκανε να γίνουμε ιδιοκτήτες αμυντικής βιομηχανίας» υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος ενώπιον των παριστάμενων στο συνέδριο αμυντικών βιομηχανιών στην Άγκυρα.

  Στην ομιλία του, ο Ερντογάν είπε ότι οι χώρες που δεν είναι ισχυρές στην αμυντική τεχνολογία δεν μπορούν να αντικρύσουν το μέλλον τους με ασφάλεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας θα εργαστούν ώστε να υλοποιηθεί το όραμα για μια Τουρκία με παγκόσμια ισχύ. Ανέφερε δε, πως πριν 15 χρόνια που είχαν αναλάβει την εξουσία δεν υπήρχε αυτή η παρούσα δομή δυστυχώς.

  [Πηγή: Anadolu]

  Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως αν παρέμεναν στο ίδιο σημείο σήμερα, δεν θα μπορούσαν να κάνουν την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη Συρία ούτε την επιχείρηση «Ασπίδα Ευφράτη» επίσης στην Συρία.

  «Αυτές τις επιχειρήσεις τις πραγματοποιήσαμε με τις δικές μας δυνατότητες» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας μάλιστα πως αν περίμεναν από τη Δύση, καμιά βοήθεια δεν θα ερχόταν. «Πάντοτε μας έλεγαν το κογκρέσο δεν δίνει άδεια» ανέφερε και τους έδειχναν την πόρτα εξόδου. «Αυτό το ζήσαμε και με την Κύπρο. Μετά την Κύπρο κερδίσαμε τον ASELSAN (τουρκική αμυντική βιομηχανία Τουρκίας). Ο κακός γείτονας μας έκανε να τον αποκτήσουμε. Πλέον ξεκινήσαμε εξαγωγές».

  Ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι από δω και μπρος θα είναι καλύτερα, προσθέτοντας ότι αυτά που έχουν πετύχει στην αμυντική βιομηχανία τα πέτυχαν τα τελευταία 16 χρόνια. «Δεν είναι αρκετό να προχωράμε, πρέπει να τρέχουμε, από δω και μπρος θα συνεχίσουμε να τρέχουμε».

  Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι κάνουν επένδυση για το μέλλον και πως έχουν βαρεθεί να τους λένε «δεν δίνει άδεια το κογκρέσο» για αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τελικά τα έκαναν μόνοι τους.

  Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ακόμη ότι και για τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ που κατασκευάζει η Τουρκία, υπάρχει τώρα μια νέα κίνηση. «Τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ μετατράπηκαν σε ένα από τα πιο σημαντικά αεροσκάφη μας. Ενώ φτάσαμε σε σημείο παραγωγής πυραύλων όπως οι Κασίργκα και Μπόρα, συνεχίζονται οι εργασίες μας για νέα μοντέλα» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

  Ανέφερε δε, ότι έδωσε εντολή να μην εισάγεται κανένα υλικό από το εξωτερικό εάν δεν είναι επείγουσα ανάγκη, προσθέτοντας ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να φτάσουν σημείο που να μπορούν να καλύπτουν μόνοι τους όλες τις ανάγκες τους στην αμυντική βιομηχανία.

  [Πηγή: Anadolu]
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk