Δεν διαπιστώθηκε βιασμός του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον ‘βιασμό’ του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια Γενικής Εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄ Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται ‘βιασμός’» αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοικήτριας του νοσοκομείου Νάγιας Μητσάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από κρατούμενους στις φυλακές Αυλώνα, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Για το περιστατικό διεξάγεται αστυνομική προανάκριση ενώ παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα για την απόδοση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.