«Υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας»; Αυτό είναι για ακόμη μια φορά το ερώτημα που πλανάται για ένα ακόμη σκάνδαλο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και μάλιστα ένα σκάνδαλο που αποκαλύπτεται προτού πέσει η κυβέρνηση.
Και βγαίνει στο φως από έναν «δικό» της άνθρωπο, τον Θεόδωρο Κιτσάκο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον αποτελεί, μαζί με το Μανώλη Πετσίτη, δύο ωρολογιακές βόμβες στην αυλή του Μαξίμου.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, ο οποίος διώκεται για κακουργήματα για την υπόθεση των χρεών της εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη, της ELFE, είναι έτοιμος να τινάξει στον αέρα το «σύστημα».
Ένα «σύστημα» που φαίνεται ότι έπαιζε παιχνίδια εκατομμυρίων δίνοντας στον Λαυρεντιάδη χαριστιστικές ρυθμίσεις και μη επιτρέποντας στο ελληνικό δημόσιο να εισπράξει φέσια 120 εκατ. ευρώ.
Την ώρα που η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί σπίτια και κάνει κατασχέσεις λογαριασμών ακόμη και για οφειλή 500 ευρώ, ο Λαυρεντιάδης απολάμβανε της ευνοϊκής μεταχείρισης της κυβέρνησης. Με υπουργούς που γνώριζαν ότι υπάρχει σκάνδαλο, με το Μαξίμου που έδινε εντολή στον «σκοτεινό», Μανώλη Πετσίτη να κλείνει τις βρόμικες δουλειές.
Η ομολογία του Θ. Κιτσάκου, μέσω των «ΝΕΩΝ» και του δημοσιογράφου Χρήστου Κολώνα, ότι ο Πετσίτης μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ όπως και στο Μαξίμου, δηλαδή σαν στο σπίτι του, ανοίγει νέα δεδομένα στην υπόθεση. Και η φράση που χρησιμοποιεί ότι πήγαινε για «ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» αποτελεί την πλήρη επιβεβαίωση ενός τριγώνου διαπλοκής με κορυφές το Μαξίμου, τη ΔΕΠΑ και την ELFE.
Παράλληλα, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις ώστε η υπόθεση να πάει στη Βουλή και να παρέμβουν οι εισαγγελείς.
Υπήρξε άραγε παράβαση καθήκοντος από την πλευρά τουλάχιστον 7 υπουργών που έκαναν τα στραβά μάτια;
Υπάρχει άραγε διακίνηση μαύρου πολιτικού (κι όχι μόνο) χρήματος με σκοπό την εξυπηρέτηση του Λαυρεντιάδη;
Πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και να κληθεί πάραυτα ο Θ. Κιτσάκος, να καταθέσει:
1. Πόσες φορές πήγε στη ΔΕΠΑ ο Πετσίτης και πόσες φορές συνάντησε τόσο τη διοίκηση προ του κ. Κιτσάκου όσο και τον ίδιο. Στη δήλωσή του ο πρώην CEO της εταιρείας αναφέρει ότι είχε ακούσει για επισκέψεις του Μανώλη Πετσίτη και στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Παλαιογιάννη. Επομένως, οι ειδικές αποστολές που του είχε αναθέσει το Μαξίμου ποιες ήταν πριν και μετά τον Κιτσάκο;
2. Τι ζητούσε ο Πετσίτης από τους διευθύνοντες συμβούλους της ΔΕΠΑ; Μιλούσαν για τον… καιρό; Είχαν απλά φιλικές κουβεντούλες για την αριστερή κυβέρνηση που πετύχαινε το ένα θαύμα μετά το άλλο; Ποιο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης αυτής η οποία μάλλον γινόταν αρκετές φορές.
3. Ο Κιτσάκος ανέλαβε επικεφαλής της ΔΕΠΑ στις αρχές του Δεκέμβρη του 2015. Ο Πετσίτης άρχισε να έχει επίσημες επαγγελματικές σχέσεις με την εταιρεία του Λαυρεντιάδη το 2016. Γιατί πήγαινε στην εταιρεία και συναντούσε τον προηγούμενο CEO, από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία;
4. Τη διετία της μεγάλης διόγκωσης του χρέους της ELFE, διευθύνων ήταν ο Κιτσάκος ο οποίος και κατήγγειλε το γεγονός ότι 7 υπουργοί του έλεγαν να μην ανακατεύεται με τα χρέη. Εκείνη την περίοδο ο Πετσίτης είχε κάνει αρκετές φορές το δρομολόγιο Μαξίμου – ΔΕΠΑ – ELFE. Για ποιο λόγο το έκανε; Διαπραγματευόταν για λογαριασμό του Λαυρεντιάδη αλλά ταυτόχρονα λειτουργούσε ως «εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου;» Πρόκειται ασφαλώς για την επιτομή της διαπλοκής αν ισχύουν όλα αυτά.
Ο εισαγγελέας οφείλει να καλέσει και τον ίδιο τον Πετσίτη να απαντήσει για το ρόλο που του είχαν αναθέσει οι «κολλητοί» του, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς. Για ποιο λόγο πήγαινε στη ΔΕΠΑ, ποια δουλειά έκανε στην ELFE για να παίρνει μισθό 200 χιλ. ευρώ σε μια διετία. Και μάλιστα τη χρονική περίοδο όπου παιζόταν χοντρό παιχνίδι με τον Λ. Λαυρεντιάδη.
Η δήλωση Κιτσάκου στα «ΝΕΑ»
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ επισημαίνει ακόμη ότι δέχεται απειλές μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ» την 1η Δεκεμβρίου. Αναλυτικά η δήλωση του Θεόδωρου Κιτσάκου έχει ως εξής:
«1 Περί «παρέας της Καισαριανής»: Ουδέποτε είχα σχέση ή δραστηριοποίηση με τη συγκεκριμένη συνοικία, πόσω μάλλον «συμμαθητική» σχέση με τους κ.κ. Παππά και Πετσίτη με τους οποίους έχω διαφορά ηλικίας άνω των 20 ετών.
2 Περί κυρίου Πετσίτη: Απ’ ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου.
3 Περί Δικαιοσύνης: Της όλης υπόθεσης έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη στην αντικειμενική απονομή της οποίας όλοι προσβλέπουμε. Στη Δικαιοσύνη, συνεπώς, θα κατατεθούν όταν έρθει η ώρα όσα στοιχεία χρειάζονται.
4 Δηλώνω τέλος ότι το τελευταίο διάστημα και δη μετά την έκδοση Δελτίου Τύπου, τη συνέντευξη Τύπου και τη συνέντευξή μου σε εφημερίδα έχω δεχτεί απειλές για τις οποίες έχω ενημερώσει τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και προτίθεμαι να δρομολογήσω τις δέουσες νομικές ενέργειες».