Επιστολή – απάντηση προς τον πρόεδρο της Βουλής απέστειλε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την άρνηση του κ. Βούτση στην πρόταση σύστασης ειδικής επιτροπής για τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας.

Η κυρία Γεννηματά υπογραμμίζει πως η διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας για τη συμφωνία που παραμένει σε εκκρεμότητα και δημιούργησε βαθιά κρίση μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας καθώς και σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό του κλήρου, δεν καλύπτει την πρόταση του ΚΙΝΑΛ.

«Η πρότασή μου αφορά στην ανάγκη διεξαγωγής ενός νηφάλιου και δημόσιου διαλόγου μεταξύ των νόμιμων εκπροσώπων και γνήσιων εκφραστών της λαϊκής βούλησης, δηλαδή των Βουλευτών και της Εκκλησίας στη Βουλή» προσθέτει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζει πως κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται ότι ο διάλογος που διεξάγεται είναι προσχηματικός, τονίζοντας πως όταν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλούσε για συνταγματική κατοχύρωση της μισθοδοσίας των κληρικών, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δήλωνε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση.

«Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, προσεγγίζουμε πάντοτε το θέμα, με πλήρη σεβασμό των διακριτών ρόλων Πολιτείας και Εκκλησίας. Έχουμε δε την άποψη ότι στις σχετικές συζητήσεις θα ήταν σκόπιμο και χρήσιμο να κληθούν να ενημερώσουν την Εθνική Αντιπροσωπεία και οι εκπρόσωποι των λοιπών θρησκευτικών κοινοτήτων που υπάγονται σε ειδικό καθεστώς στη χώρα για τα ισχύοντα ως προς αυτές ώστε οι βουλευτές να έχουν πλήρη εικόνα» προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας πως «με τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης, οδηγηθήκαμε σε μια αναίτια κρίση στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας».