Στους δύο νεκροί ανέρχονται οι νεκροί και 11 οι τραυματίες, η κατάσταση των οποίων θεωρείται πολύ κρίσιμη κατάσταση, από την επίθεση στο Στρασβούργο το βράδυ της Τρίτης ανακοίνωσαν η αστυνομία και η νομαρχία, χαρακτηρίζοντας «τρομοκρατική» την επίθεση.

Ο Γάλλος εισαγγελέας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στο Στρασβούργο.

Μάλιστα, στο σημείο βρίσκεται και ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ανήρτησε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Σε επικοινωνία, πάντως, με τo in.gr ο ίδιος δηλώνει πως βρίσκεται σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Ο δήμαρχος του Στρασβούργου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μετά τους πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης.

Οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν επίσης όσους βρίσκονταν στο κτίριο να παραμείνουν εκεί και να μην βγουν έξω.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε κοντά στην εμβληματική χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

«Πυροβολισμοί στο κέντρο του Στρασβούργου. Παρακαλούμε όλους να μείνουν στα σπίτια τους αναμένοντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση», ανέφερε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Αλέν Φοντανέλ.

Οι αρχές κάλεσαν επίσης μέσω του Twitter τον κόσμο να μην διαδίδει ψευδείς φήμες, να παραμείνει ψύχραιμος και να ενημερώνεται μόνο από επίσημες πηγές.

Υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγραψε στο Twitter πως η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πλατεία Κλεμπέρ και άλλα μέρη του κέντρου της πόλης για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος υπάλληλος έγραψε πως είδε αστυνομικούς με πλήρη εξάρτηση να τρέχουν στους δρόμους.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Amichai Stein

@AmichaiStein1

Reports of a shooting incident in Strasbourg Christmas market – 2 injured

67 people are talking about this