Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης ευρείας κλίμακας επιχείρηση με τη συμμετοχή συνολικά 200 αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, πέριξ αυτού και στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ, έχουν συλληφθεί 40 άτομα εκ των οποίων οι περισσότεροι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης και οπλισμός.
Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην ΕΡΤ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κυρία Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε για τα πρόσφατα επεισόδια στο ΑΠΘ ότι «έχω πει ότι πρέπει να αλλάξει, να επικαιροποιηθεί ο Νόμος έτσι ώστε να μην χρειάζεται, για παράδειγμα, να συντελεστεί αυτόφωρο αδίκημα, να καλέσει ο Πρύτανης την Αστυνομία. Να είναι ad hoc. Να αστυνομεύεται ο χώρος και μέσα και απ’ έξω. Το άσυλο να αφορά μόνο στην διακίνηση ιδεών και στην έρευνα και η Αστυνομία να παρεμβαίνει όπως παρεμβαίνει οπουδήποτε αλλού. Αυτό, όμως, έχει να κάνει με το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων και αποτελεί μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξει».
Ειδικότερα για τα επεισόδια διευκρίνισε ότι «μας είχαν ενημερώσει οι πρυτανικές αρχές μόνο ότι υπήρξε κατάληψη. Ως προς το κομμάτι της τέλεσης παράνομων πράξεων δεν μας ενημέρωσε κανείς. […] Θα πρέπει να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση επειδή δεν είναι θέμα αστυνόμευσης το Αυτοδιοίκητο. Εμείς έχουμε όρια. Είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση και χρειάζονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συνεπικουρήσουν, να διευκολύνουν αυτή τη συζήτηση. Δεν αρκεί να λες αλλάζω τον Νόμο. Η αλλαγή του Νόμου είναι απλώς ένα εργαλείο. Δεν θα λύσει το πρόβλημα».