Πρόστιμα ύψους 180 χιλιάδων ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha, Εψιλον (νυν OPEN), Star Nickelodeon και Smile αλλά και στο ραδιόφωνο του Σκαι.

Συγκεκριμένα στον Σκαι επιβλήθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ για την ταυτόχρονη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης από το ραδιόφωνο. Ο σταθμός έχει τιμωρηθεί και στο παρελθόν για την τακτική του αυτή, μάλιστα η εταιρεία είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και απέρριψε την προσφυγή. Πάντως το Συμβούλιο, το οποίο επέβαλε το ανώτατο πρόστιμο που μπορεί να δώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό, εμφανίζεται αποφασισμένο, στην περίπτωση που ο σταθμός δεν συμμορφωθεί, να επιβάλλει πρόστιμα για κάθε ημέρα που το ραδιόφωνο θα μεταδίδει το δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης.

Μπορεί το Εψιλον να άλλαξε όνομα, όμως τα μέλη του ΕΣΡ συνεχίζουν να ασχολούνται με προγράμματα που προβλήθηκαν υπό την προηγούμενη διοίκηση. Ετσι λοιπόν, έριξαν «καμπάνα» 45.000 ευρώ στο σταθμό για την κάλυψη του θανάτου του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη το 2016 από τις εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου και του Μένιου Φουρθιώτη για την ποιότητα των προγραμμάτων και τη δραματοποίηση της ιστορίας.

Το ποσό των 15.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Alpha για την προβολή των επεισοδίων της καθημερινής σειράς «Τατουάζ» στις 08 και 09 Σεπτεμβρίου 2017. Στο σταθμό επιβλήθηκε το μικρότερο δυνατό πρόστιμο αφού το ίδιο το κανάλι άλλαξε τη σήμανση και την ώρα προβολής του προγράμματος χωρίς την παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Τέλος, το «καμπανάκι» του Συμβουλίου ενεργοποίησε και η υπέρβαση του διαφημιστικού χρόνου παιχνιδιών κατά την πασχαλινή περίοδο του 2017 από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Nickelodeon, Star και Smile. Συγκεκριμένα, στα δύο πρώτα κανάλια θα γίνει σύσταση η οποία θα ασυνόδευτε από 30.000 ευρώ στο καθένα  και στο Smile 35.000 ευρώ, το ποσό μεγάλωσε επειδή προβλήθηκαν διαφημίσεις για πολεμικά παιχνίδια. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η μετάδοση τέτοιου είδους διαφημίσεων από τις 07.00 έως τις 21.00.

Οσον αφορά την κάλυψη της δολοφονίας της 21χρονης στη Ρόδο, το Συμβούλιο άνοιξε, μέχρι στιγμής, όχι έναν και δύο αλλά επτά φακέλους οι οποίοι – μαζί με όσους ανοίξουν στη συνέχεια – θα εξεταστούν από την Ανεξάρτητη Αρχή.