Με ενημέρωσή της, η ΕΠΟ έσπευσε να παραπέμψει τον Αλέξη Κούγια στον υπεύθυνο άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, τονίζοντας τη σοβαρότητά των καταγγελιών του, αλλά και των ανακοινώσεων της ΠΑΕ ΑΕΛ την ώρα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τη 13η αγωνιστική της Super League.

Η ελληνική ομοσπονδία λοιπόν επισημαίνει πως οι καταγγελίες του μεγαλομετόχου των Θεσσαλών «ευαισθητοποιούν την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία» και ζητά στοιχεία και ονόματα, ώστε ο γνωστός ποινικολόγος να αποκτήσει τη δυνατότητα να καταθέσει και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Αναλυτικά η θέση της ομοσπονδίας:

«Οι δημόσιες καταγγελίες του ιδιοκτήτη της Α.Ε Λάρισα ΠΑΕ κ. Αλέξη Κούγια είναι εξαιρετικά σοβαρές και προφανώς ευαισθητοποιούν την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Ως νομικός ο κ. Κούγιας γνωρίζει φυσικά ότι τέτοιου περιεχομένου αναφορές πρέπει να παρουσιάζονται πάραυτα, με στοιχεία και ονόματα, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η ΕΠΟ παραπέμπει άμεσα το θέμα στον υπεύθυνο άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, ώστε ο κ. Κούγιας να αποκτήσει τη δυνατότητα να καταθέσει, το συντομότερο, ενώπιον των αρμόδιων δικαιοδοτικών οργάνων όλα όσα γνωρίζει και κατήγγειλε στην κοινή γνώμη κι έτσι να συνεισφέρει έμπρακτα κι εκείνος, όπως διατίθεται στην ανακοίνωσή του ότι επιθυμεί, στην προσπάθεια για την αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου».