Παρέμβαση «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία της Ουγγαρίας

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έριξαν τρικάκια έξω από το χώρο της πρεσβείας, με την ΕΛ.ΑΣ να προχωρά σε 13 προσαγωγές

Παρέμβαση στην πρεσβεία της Ουγγαρίας στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου στην Αθήνα πραγματοποίησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας μέλη του Ρουβίκωνα. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 13 προσαγωγές ατόμων από την ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση τους: «Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια συνεχόμενη αύξηση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως, είτε μέσω της ανόδου των φασιστικών/ναζιστικών κομμάτων, είτε μέσω της μετατόπισης της πολιτικής ατζέντας των “κεντροδεξιών” κομμάτων όλο και πιο “δεξιά”. Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Σουηδία, ΗΠΑ, Βραζιλία, είναι μόνο μερικές από αυτές τις χώρες. Η Ουγγαρία αποτελεί ακόμα ένα τέτοιο παράδειγμα όπου ο δεξιός κυβερνών συνασπισμός έχει να “αντιμετωπίσει” την αξιωματική αντιπολίτευση των ναζί».

Και επεσήμαναν ότι «τα τελευταία χρόνια ο Βίκτωρ Όρμπαν έχει προχωρήσει σε μια σειρά “μεταρρυθμίσεων” οι οποίες οδηγούν στην δημιουργία αυτού που κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως ολοκληρωτικό καθεστώς: έλεγχος της δικαιοσύνης, εξαγορά των περισσοτέρων ΜΜΕ της χώρας από φίλους της κυβέρνησης, στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων ως υπόπτων. Η κυβέρνηση Όρμπαν επίσης ήταν η πρώτη χώρα που έφτιαξε φράχτη για να σταματήσει τις προσφυγικές ροές κατά την διάρκεια της κρίσης του 2015. Αυτή η κίνηση συμπληρώθηκε από την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες όπου εάν κάποιος πρόσφερε έστω και ένα πιάτο φαγητό σε “παράτυπο” μετανάστη κινδύνευε με φυλάκιση ενός έτους».

Στο υστερόγραφο σημείωναν πως: «Η σημερινή ενέργεια μας εντάσσεται στην 1η παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουμε μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες & αντιεξουσιαστικές ομάδες από 17 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο».

Εν τω μεταξύ από τις τρεις προσαγωγές ατόμων το πρωί της Δευτέρας μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Αλίμου οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι και για τον τρίτο θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk