• Αναζήτηση
 • Δεν αποφυλακίζεται ο Σάββας Ξηρός

  Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά απέρριψε το αίτημά του για αποφυλάκιση, λόγω προβλημάτων υγείας.

  Δεν αποφυλακίζεται ο Σάββας Ξηρός, πάλαι ποτέ εκτελεστής της 17Ν, καθώς το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά απέρριψε με βούλευμα το αίτημά του για αποφυλάκιση, λόγω προβλημάτων υγείας.

  Οι δικαστές, λέγοντας «όχι», κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τον αντεισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, ο οποίος διατύπωσε σχετική πρόταση, πλην όμως έχουν διαφορετικό σκεπτικό.

  Το Συμβούλιο κρίνει ότι η συγκεκριμένη περίπτωση εμπίπτει στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα (σσ: που τόσο θόρυβο έχει προκαλέσει μετά την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, επιτρέποντας την αποφυλάκιση σε κρατούμενους με διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67%, εφόσον έχουν εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής τους).

  Τονίζει ωστόσο ότι προϋπόθεση για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για τον Ξηρό είναι η έκτιση 25 πραγματικών ετών.

  Ο αντεισαγγελέας εκτιμούσε, αντιθέτως, ότι ο Ξηρός δεν μπορεί να «υπαχθεί» στο συγκεκριμένο άρθρο, καθώς το τελευταίο δεν αφορά – σύμφωνα με τις βουλές του νομοθέτη – εγκλείστους με ποινές πολλαπλών ισοβίων.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk