Για ανικανότητα και ιδεοληψία κατηγορεί την κυβέρνηση η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την επίθεση σε φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου αλλά και τις καταστροφές που προηγήθηκαν στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.. Επαναλαμβάνει ότι η Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει το κύρος του δημόσιου πανεπιστημίου στην Ελλάδα.

«Τις τελευταίες μέρες δύο νέα, σοβαρά περιστατικά προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο θλιβερών γεγονότων που θέτουν σε κίνδυνο φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και πλήττουν το κύρος του δημόσιου πανεπιστημίου. Αυτά είναι, δυστυχώς, τα αποτελέσματα της ανικανότητας και της ιδεοληψίας που χαρακτηρίζουν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ, Κεραμέως.

Επισημαίνει ότι η  Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος στη γενικευμένη κατάσταση ασυδοσίας και ανομίας που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα ελληνικά πανεπιστήμια. Γι’ αυτό και, όπως θυμίζει, έχει δεσμευτεί να καταργήσει το άσυλο, να αποκαταστήσει το κύρος του δημόσιου πανεπιστημίου και να εξασφαλίσει το ακαδημαϊκό περιβάλλον που αρμόζει σε μία ευρωπαϊκή χώρα.