Φωτίου: Παραλάβαμε το 2015 ένα κράτος διαλυμένο

Για το ποσό που θα δοθεί στους φορολογούμενους μέσω του κοινωνικού μερίσματος 2018 και το οποίο αναμένεται να φτάσει στα 710 εκατ. ευρώ, μίλησε Θεανώ Φωτίου

Για το ποσό που θα δοθεί στους φορολογούμενους μέσω του κοινωνικού μερίσματος 2018 και το οποίο αναμένεται να φτάσει στα 710 εκατ. ευρώ, μίλησε Θεανώ Φωτίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα δίνεται για δεύτερη χρονιά με πλήρη επίγνωση ότι «επιστρέφουμε στο τμήμα εκείνο του πληθυσμού που φτωχοποιήθηκε από την κρίση, χρήματα από το υπερπλεόνασμα».

«Παραλάβαμε το 2015 ένα κράτος διαλυμένο, με 3,9 εκατομμύρια συμπολίτες μας να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού» τόνισε η κ. Φωτίου, επισημαίνοντας ότι, φέτος, το μέρισμα αφορά σε 3,6 εκατομμύρια ωφελούμενους.

«Σήμερα, που οι δείκτες της ανεργίας πέφτουν και οι ρυθμοί ανάπτυξης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι θετικοί (2,2%), επανασχεδιάζουμε το κοινωνικό κράτος, με στόχο να αρθούν οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και το σύνολο των πολιτών να μετέχει στη δίκαιη ανάπτυξη» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk