• Αναζήτηση

Λέκκας για το μαχαίρωμα στο ΕΚΠΑ: Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών

Δήλωση του πρόεδρου του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ

Ως έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του Ακαδημαϊκού Ασύλου που καταστρατηγεί τις Ακαδημαϊκές Ελευθερίες χαρακτήρισε την επίθεση με μαχαίρι κατά φύλακα στη διάρκεια εκδήλωσης φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο ΕΚΠΑ ο πρόεδρος του Τμήματος Δρ. Ευθύμης Λέκκας.

Όπως τονίζει: «Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και την διεξαγωγή της έρευνας».

H δήλωση του Ευθ.Λέκκα έχει ως εξής:

«Η σημερινή επιδρομή πολυμελούς ομάδας εγκληματικών στοιχείων στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με τον σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλου και την καταστροφή εγκαταστάσεων μας προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό.

»Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του Ακαδημαϊκού Ασύλου που καταστρατηγεί τις Ακαδημαϊκές Ελευθερίες.
Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και την διεξαγωγή της έρευνας σύμφωνα με το ήθος, τις παραδόσεις και την ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

»Ενημερωτικό Σημείωμα: Σήμερα 8/12/2018 στις 02:00 π.μ. στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου) πολυμελής εγκληματική ομάδα δέκα ατόμων θρυμμάτισε υαλοστάσια, πυρπόλησε κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκε σε φύλακα της Πανεπιστημιούπολης με τέσσερις μαχαιριές στην πλάτη, τραυματίζοντας τον σοβαρά.

Δρ. Ευθύμης Λέκκας
Καθηγητής
Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας &
Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών
Διευθυντής Εργαστηρίου Διαχείρισης Καταστροφών
Διευθυντής ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων»
Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος
Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας»

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk