Την ικανοποίησή του επειδή αυτή την φορά η αστυνομία έκανε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας, αφήνοντας ωστόσο παράλληλα αιχμές κατά της δικαιοσύνης.

«Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί κάναμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και κάναμε συλλήψεις. Το θέμα είναι όταν βγαίνουν οι χειροπέδες οι δικές μας η δικαιοσύνη τι κάνει. Δεν έχω δει κανέναν να τιμωρείται στα 28 χρόνια υπηρεσίας που έχω» είπε ο συνδικαλιστής των αστυνομικών μιλώντας στον ρ/σ Θέμα.

Εξηγώντας γιατί είναι ευχαριστημένος ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι «η ικανοποίηση προέρχεται διότι εχθές ήταν ιδιαίτερης έντασης τα επεισόδια. Οι μολότοφ που έπεσαν ξεπέρασαν την 3Ε. Ήταν πάμπολλες οι μολότοφ ενώ παρατηρήθηκε το φαινόμενο να σπάνε εισόδους πολυκατοικιών και να πετάνε ποδήλατα, κουτιά, ξύλα και άλλα αντικείμενα».

«Εμείς θέλουμε να μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των επεισοδίων: «Πρέπει να λυθούν τα χέρια της αστυνομίας για να καθαρίσει τα Εξάρχεια και γι αυτό απαιτείται πολιτική βούληση, να υπάρξει παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια ώστε να γίνει κανονική η περιοχή και να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η ρίψη μολότοφ», τόνισε ο Στ. Μπαλάσκας.