Άγριος καβγάς ξέσπασε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείτο το νομοσχέδιο για τις συντάξεις. Αν και τα κόμματα ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της κατάργησης της διάταξης (άρθρο 1) που προέβλεπε την περικοπή των συντάξεων, δεν έλειψαν οι αντιδικίες και οι εντάσεις. Αποκορύφωμα ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος κατά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ αποκαλώντας τους «ενωμένη αντιπολίτευση» που «τροφοδοτεί την παραπληροφόρηση, όπως όταν μιλούσε για αναστολή του μέτρου και όχι κατάργησή του».

Επίσης, τους κατηγόρησε για υποκρισία ότι μιλούσαν για κατάργηση των περικοπών, ενώ απέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «κατ’ επανάληψη στο παρελθόν δήλωνε ότι πρέπει να γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις για λόγους συνέπειας.

Ο ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ Ι. Κουτσούκος του φώναξε από τα έδρανα ότι ψεύδεται, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του: «Όχι σε μένα αυτά», του απάντησε, «είσαι αυθάδης, ντροπή και κατά τα άλλα μιλάτε για σοβαρότητα εσείς που κατασπαράξατε τον κόσμο». Και φανερά εκνευρισμένος συνέχισε: «Θα με πεις εμένα ψεύτη… Θα μιλάς με ευγένεια μαζί μου, εντάξει;». Ενώ στρεφόμενος κατά του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «είστε σε συμμαχία με τη ΝΔ». «Κανείς δεν μιλάει για τις συντάξεις πείνας που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης. Ο όλεθρος που έρχεται πρέπει να ανατραπεί», σημείωσε.

Ο κ. Κουτσούκος παίρνοντας τον λόγο είπε ότι «επειδή ο κ. Βενιζέλος απουσιάζει και επειδή ο υπουργός κατά την άποψή μου ψευδώς και συκοφαντικά όχι απλά διαστρέβλωσε τις απόψεις του αλλά επιχείρησε- λέγοντας πως έχει ταχθεί υπέρ της περικοπής να σπιλώσει αυτόν και όλο τον πολιτικό μας χώρο – θέλω να καταθέσω στα πρακτικά την ομιλία του κ. Βενιζέλου που επιχειρηματολογούσε υπέρ της πρότασής μας για μη περικοπή των συντάξεων». Κάλεσε δε τον κ. Πετρόπουλο να ανακαλέσει.

Ο υφυπουργός Εργασίας επέμεινε υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ είχε αναφέρει παλαιότερα πως είναι παράβαση του πλαισίου η μη περικοπή και θα οδηγήσει σε αδυναμία χρηματοδότησης. Ισχυρισμό που προκάλεσε νέο μπαράζ αντιδράσεων από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ με τον Β. Κεγκέρογλου να λέει στον κ. Πετρόπουλο, ότι «αυτοί που κάνουν λάθος πρέπει να το αναγνωρίζουν». «Προέβη σε διαστρέβλωση τοποθετήσεων του Ευ. Βενιζέλου, μια πράξη που και τον ίδιο δεν τον τιμά», είπε και δήλωσε ότι «η θέση του κ. Βενιζέλου και του ΚΙΝΑΛ είναι ότι είναι ότι αυτές οι περικοπές των συντάξεων ήταν αχρείαστες και δεν έπρεπε να γίνουν». «Το θέατρο της κυβέρνησης είναι αυτό που χαρακτηρίζει την πολιτική σας».