• Αναζήτηση
 • Σεγκολέν Ρουαγιάλ: Η Αριστερά πρέπει να επαναπροσδιοριστεί

  «Η Ευρώπη δεν ήταν επαρκώς παρούσα σε κρίσιμα ζητήματα όπως η μεταναστευτική κρίση στην Ιταλία και την Ελλάδα», τονίζει στα «ΝΕΑ» η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας και προσθέτει πως «θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση του προβλήματος»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Όταν απέτυχε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2007, πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι θα αποχωρούσε από την πολιτική. Η Ségolène Royal, όμως, δεν παραιτείται εύκολα. Επέστρεψε το 2012 ως υπουργός Περιβάλλοντος υπό την ηγεσία του πρώην συντρόφου της, François Hollande, και σήμερα είναι πρεσβευτής των πόλων (Βόρειος Πόλος και Νότιος Πόλος). Ωστόσο, αν και η καθημερινή της ενασχόληση αφορά το κλίμα, δεν άφησε ποτέ την πολιτική στην άκρη και εξακολουθεί να θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Γαλλίας. Στο βιβλίο της «Οσα μπορώ επιτέλους να σας πω» εξιστορεί τα παρασκήνια της πολιτικής, σεξιστικά και ωμά. Ο στόχος της, αν και δεν το λέει επίσημα, είναι να μπει στην εκστρατεία των ευρωεκλογών, προκειμένου να επιστρέψει σε τέσσερα χρόνια στο προσκήνιο της γαλλικής πολιτικής σκηνής. Το σύνθημά της το 2007 ήταν «επιθυμίες για το μέλλον». Σήμερα, φαίνεται να είναι «επιθυμίες για Ευρώπη» και σε αυτό το πνεύμα της αλλαγής της Ευρώπης, μίλησε στα «ΝΕΑ».

  Διαβάστε περισσότερα εδώ

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk