Ψηφίστηκε σήμερα, Πέμπτη, στη Βουλή η τροπολογία με την οποία παρατείνονται αυτοδίκαια από την ημερομηνία λήξης τους, όσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν συνάψει οι ΟΤΑ α΄ βαθμού με προσωπικό που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες διοριστέων της Προκήρυξης 3Κ/2018.

Η δημοσίευση των οριστικών πινάκων του διαγωνισμού από τον ΑΣΕΠ για 8.166 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα και αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για το αρμόδιο υπουργείο και την Κυβέρνηση, από όλες τις προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συνεπώς η παράταση των εν λόγω συμβάσεων κρίθηκε απαραίτητη ώστε να μην υπάρξει κενό στην λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μιλώντας στη Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης τόνισε: «Εμείς από τη μεριά μας ως Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχουμε υποστηρίξει το ΑΣΕΠ που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες έκδοσης των οριστικών πινάκων και αναμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, τις επόμενες εβδομάδες να ολοκληρωθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή αυτή η διαδικασία και να έχουμε τους οριστικούς πίνακες. Σε κάθε περίπτωση όμως, εμείς οφείλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία και με αυτή την έννοια προχωρούμε στη σημερινή τροπολογία έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι δήμοι θα έχουν το απαραίτητο προσωπικό μέσω της παράτασης αυτών των οκτάμηνων συμβάσεων μέχρι και την τελική έκδοση των πινάκων της 3Κ από το ΑΣΕΠ».