Σε πόλη των Αγγέλων μετατρέπεται η Αθήνα και οι γειτονιές της για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο Οργανισμός  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη, με την υπογραφή της καλλιτεχνικής ομάδας των Γιάννη Κακλέα, Φρόσως Λύτρα και Μανόλη Παντελιδάκη, έχουν επιμεληθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με περισσότερες από 230 Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις.

«Το φετινό θέμα αντλεί έμπνευση από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τους Κορινθίους. Ετοιμάσαμε για την πόλη μας, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ένα πρόγραμμα γεμάτο αγάπη με οδηγούς μας τους Αγγέλους» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ανακοινώνοντας το πρωί της Τετάρτης 05 Δεκεμβρίου 2018 το φετινό εορταστικό πρόγραμμα.

Μορφές  Αγγέλων όπως έχουν φιλοτεχνηθεί από κορυφαίους Έλληνες εικαστικούς, θα τοποθετηθούν στο δημαρχείο της Αθήνας, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων, στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, στο «Ολύμπια»  Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, στην Δημοτική Πινακοθήκη, στην πλατεία Αυδή, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Στις 11 Δεκεμβρίου η επίσημη φωταγώγηση της πόλης

Η επίσημη φωταγώγηση της πόλης θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 19.00, στην Πλατεία Συντάγματος, όπου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου, της Παιδικής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αθηνών θα λάμψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η εορταστική βραδιά θα συνεχιστεί  με την Πέννυ Μπαλτατζή και την Athens Big Band, αλλά και το χορευτικό δρώμενο «Άγγελοι στην πόλη».

«Με αγάπη για την Αθήνα και τους Αθηναίους, ενώσαμε τον δήμο με όλες τις ενεργές δυνάμεις της πόλης, το έμψυχο δυναμικό μας, που βλέπει πάντα ευκαιρίες για να αλλάξει τα πράγματα, ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου και τόνισε ότι: «Από πολύ νωρίς καταλάβαμε ότι αν επενδύσουμε στην κουλτούρα της πόλης μας θα συμβάλουμε στην ανθεκτικότητα, στην κοινωνική συνοχή, στην προσέλκυση επισκεπτών και στη δημιουργία θέσεων εργασίας άρα και στην οικονομία της πόλης. Και γι’ αυτό βάλαμε τα δυνατά μας και τα καταφέραμε».

Εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας

Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα της Αθήνας περιλαμβάνει περισσότερες από 230 δράσεις και εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές της που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Μουσικά pop up events, εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς φίλους στις ανακαινισμένες παιδικές χαρές του δήμου, δράσεις στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και στο Εμπορικό Τρίγωνο, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα συναυλίες, εργαστήρια και άλλα πολλά συνθέτουν το πρόγραμμα.

Πρωτοχρονιά στο Θησείο

Με φόντο τον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης, στο Θησείο, οι Αθηναίοι θα αποχαιρετίσουν το 2018. Την αυλαία θα ανοίξει η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου με συνοδεία ξυλοπόδαρων και καλλιτεχνών τσίρκο. Οικοδεσπότης της γιορτινής βραδιάς θα είναι ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος σε μία εμφάνιση-έκπληξη, σειρά έχει η Χριστίνα Μαξούρη σε ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα, ενώ το υπόλοιπο της βραδιάς το κοινό θα διασκεδάσουν η Κατερίνα Κούκα και ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης.

Τέλος, τα σύμβολα που κοσμούσαν πέρυσι την πόλη, θα τοποθετηθούν και φέτος σε  επιλεγμένα σημεία. Συγκεκριμένα στην πλατεία Κοραή θα τοποθετηθεί «Το Δέντρο με πεταλούδες», στον Άγιο Παντελεήμονα το «Βαρέλι», στην πλατεία Αυγή το Δέντρο Νέον. Στην πλατεία Μοναστηρακίου θα τοποθετηθεί η λέξη «Όνειρο», 6 φιγούρες θα φωτίσουν την Τριλογία, το Φωτεινό φεγγάρι το Αστεροσκοπείο, το Καράβι την πλατεία Αιγύπτου, η λέξη Αθήνα το πάρκο Ελευθερίας, ενώ η φάτνη θα τοποθετηθεί στην Αγία Φωτεινή Ιλισσού. Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης θα συναντήσουν σε πολλά – και συχνά απρόσμενα σύμφωνα με τους διοργανωτές- σημεία της πόλης, μορφές αγγέλων, εικαστικές παρεμβάσεις από διακεκριμένους καλλιτέχνες, όπως ο Αχιλλέας Χαρίτος και ο Cacao Rocks.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.