• Αναζήτηση

Το βίντεο με τις δηλώσεις Ζάεφ διαψεύδει όσους επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τα περί «μακεδονικής» μειονότητας και γλώσσας

Τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα, μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού

Τις διευκρινιστικές δηλώσεις της κυβέρνησης της πΓΔΜ για τα περί «μακεδονικής γλώσσας και μειονότητας» του Ζόραν Ζάεφ που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα, αλλά και την παρέμβαση Νίμιτς, αποδομεί βίντεο από τη Βουλή της γείτονος κατά το οποίο ο σκοπιανός πρωθυπουργός απαντά σε βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO.

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε για αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς κάναμε κάτι γι αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας» είπε ο κ. Ζάεφ θέτοντας ανοιχτά θέμα «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα και επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η συμφωνία των Πρεσπών ενισχύει τις αλυτρωτικές βλέψεις της πΓΔΜ.

«Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα, μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Έχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά να απομακρύνουμε τα σύνορα», επισήμανε ο Ζόραν Ζάεφ.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk