Αναπομπή της συμφωνίας των Πρεσπών ζητά ο Σγουρίδης

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής» γλώσσας

Την αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζητά ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής» γλώσσας.

Αναφερόμενος στην παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς, ο Π. Σγουρίδης είπε, μιλώντας στον ρ/σ Θέμα πως «το άρθρο 19 της προσυμφωνίας των Πρεσπών ήδη ενεργοποιήθηκε. Σε περίπτωση που δεν τηρούνται κάποια πράγματα υπάρχει μια διαδικασία».

Στην ερώτηση αν την αναπομπή ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Σγουρίδης απάντησε «γνωρίζω ότι οι δύο άνδρες έχουν ανοιχτά τηλέφωνα, δεν ξέρω αν το ζήτησε», και πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκαθαρίσει πως «όταν έρθει η συμφωνία αποσυρόμαστε από την κυβέρνηση και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία. Η δική μας θέση είναι ότι δεν μιλάμε για καλή ή κακή συμφωνία αλλά ότι η πηγή των κακών είναι η λέξη Μακεδονία» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Στην ερώτηση, τέλος, αν υπάρχει ενδεχόμενο τετραπλών εκλογών το Μάρτιο, ο κ. Σγουρίδης απάντησε ότι «δεν θα πρέπει να εμπλακεί ο λαός σε διλήμματα. Από τη στιγμή που αποφασιστεί, όμως, μπορεί να γίνει και αυτό αν η συμφωνία έρθει μέσα στην καρδιά των δημοτικών εκλογών».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk