Σε συνολική ποινή κάθειρξης επτά ετών, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και χρηματική αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης προς τον ΟΣΕ, καταδικάστηκε από το τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Εύβοιας δράστης που είχε συλληφθεί για την κλοπή τροχαίου υλικού και παρακώλυση συγκοινωνιών.

Το τελευταίο διάστημα, μετά από μια σειρά κρουσμάτων κλοπής ή καταστροφής, ο ΟΣΕ έχει ανεβάσει ρυθμούς στην προσπάθεια να διαφυλάξει τη σιδηροδρομική υποδομή και την ασφάλεια του δικτύου. Σε πρώτη φάση, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία για την εντατικοποίηση παρακολούθησης κρίσιμων εγκαταστάσεων.

Ανάμεσα στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Οργανισμός είναι η αναβάθμιση του συστήματος ασφαλείας και παγίδευσης χώρων υψηλής τάσης σε όλους τους Υποσταθμούς Ηλεκτροκίνησης και εγκαταστάσεων ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής.

Επόμενο βήμα είναι η πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων και εγκαταστάσεων με 18μηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Τέλος, ο ΟΣΕ θα συνεχίσει να παρίσταται ως πολιτική αγωγή και θα συμμετέχει ενεργά σε όλες ανεξαιρέτως τις ποινικές υποθέσεις είτε κλοπής, είτε καταστροφής σιδηροδρομικού υλικού.