Με εξώδικο κατά του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη αντεπιτίθεται ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή το πόρισμα της πλειοψηφίας που του καταλογίζει ηθική αυτουργία στην πρόσληψη 23 υπαλλήλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Τον κατηγορεί για υπέρβαση εξουσιών και παράβαση καθήκοντος, με το σκεπτικό ότι η Επιτροπή τον ελέγχει για τυχόν αδικήματα που έχουν διαπραχθεί κατά την περίοδο που υπερβαίνει το χρονικό πεδίο της έρευνας που διεξάγει η Εξεταστική, δηλαδή μετά την 31.12.2014 και ότι ψευδώς αναφέρει στο πόρισμα ότι τέλεσε αξιόποινη πράξη «με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξή μου», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το εξώδικο το παρέλαβε ο Αντ. Μπαλωμενάκης ενώ η Επιτροπή ήταν σε συνεδρίαση και εξέφρασε την έντονη δυσφορία του κάνοντας λόγο για «απόπειρα απειλής και εκβίαση του φρονήματος ημών».

Εν τω μεταξύ, κανένα στοιχείο εμπλοκής του Άδωνι Γεωργιάδη δεν προέκυψε, σύμφωνα με το πόρισμα της ΝΔ, για την υπόθεση των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αντιθέτως, τονίζεται ότι από τις μαρτυρικές καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή προέκυψε ότι «ποτέ ΔΕΝ έγινε καμιά παρέμβαση». Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «πληθώρα μαρτύρων κατέθεσαν ότι τα χρήματα με τα οποία πληρώθηκαν οι 23 συνεργάτες προέρχονταν από χορηγίες οι οποίες γινόταν αποδεκτές από το ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω έγκρισης από το ΔΣ» και ως εκ τούτου «κανένα στοιχείο δεν αποδεικνύει ότι τα χρήματα ήταν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».

Επίσης,, «οι μάρτυρες βεβαίωσαν την ύπαρξη υπολοίπων των χορηγιών, ενώ από τα πρακτικά του ΔΣ προκύπτει ότι αυτά τα ποσό μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για απασχόληση εξωτερικών συνεργατών». Όσον αφορά τους προσληφθέντες, αναφέρεται ότι «τα εν λόγω άτομα απασχολήθηκαν πραγματικά είτε στο ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε μετά από διάθεσή τους στο Υπουργείο Υγείας, είτε σε νοσοκομεία και δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα αργομισθίας ή πρόκλησης ζημίας στο Δημόσιο».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΝΔ «κανένα απολύτως στοιχείο σύνδεσης και εμπλοκής του Άδωνι Γεωργιάδη δεν προέκυψε με τις τοποθετήσεις των 23». Όπως τονίζεται μάλιστα «η ανάδειξη του θέματος από την πλειοψηφία ως μείζον πολιτικό σκάνδαλο, αποδεικνύει ότι ο στόχος εξαρχής ήταν η μικροπολιτική εκμετάλλευσή του, προκειμένου να σπιλωθούν και να διωχθούν πολιτικοί αντίπαλοι».

«Η όλη προσπάθεια βασίζεται σε έκθεση της διορισμένης από το ΣΥΡΙΖΑ Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, ενώ μετά από καταγγελίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ήδη σχηματίσει δικογραφία κατά των Επιθεωρητών για τον τρόπο που διενεργούν τις προκαταρκτικές στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η Νέα Δημοκρατία αμφισβητεί την αξιοπιστία και τις προθέσεις σύνταξης του πορίσματος», υπογραμμίζεται.