• Αναζήτηση
 • Ίσες αποστάσεις ΔΗΣΥ από Γεωργιάδη για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

  Στο πόρισμά της δεν βλέπει «δόλο», αλλά τονίζει ότι όφειλε να ελέγξει τη νομιμότητα των προσλήψεων

  Óõíåäñßáóç ôçò ÅðéôñïðÞò Èåóìþí êáé ÄéáöÜíåéáò ôçò ÂïõëÞò ôçí ÄåõôÝñá 24 Áõãïýóôïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

  Ίσες αποστάσεις παίρνει η ΔΗΣΥ από τον Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο πόρισμά της ναι μεν δεν αποδίδει «άμεσο δόλο» στον πρώην υπουργό Υγείας για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, όμως τονίζουν ότι «όφειλε να ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης και απασχόλησης» των εν λόγω υπαλλήλων.

  Συγκεκριμένα, στο πόρισμα της ΔΗΣΥ που κατατέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή τονίζεται πως «σε ό,τι αφορά το ζήτημα των 22 προσλήψεων που έγιναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, και εν συνεχεία διατέθηκαν ως επί το πλείστον στο γραφείο του τότε υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, επισημάνθηκαν πλείονες παρατυπίες, με πλέον χαρακτηριστικές την ανυπαρξία απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου και την ανυπαρξία γραπτής σύμβασης μεταξύ των συνεργατών και του ΚΕΕΛΠΝΟ».

  Και σημειώνεται: «Θετική γνώση, ήτοι άμεσος δόλος, όπως απαιτείται από το άρθρο 256 ΠΚ (καθώς και το άρθρο 390 ΠΚ), σχετικά με την ακολουθηθείσα διαδικασία πρόσληψης,  δεν προέκυψε στο πρόσωπο του τότε υπουργού, ο οποίος πάντως όφειλε (είτε ο ίδιος, είτε δια του πολιτικού του γραφείου που αποτελεί οργανωμένη υπηρεσιακή μονάδα, με Διευθυντή και προσωπικό) να έχει ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης και απασχόλησης τουλάχιστον των 14 υπαλλήλων – συνεργατών του ΚΕΕΛΠΝΟ που διατέθηκαν στο γραφείο του».

  Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΔΗΣΥ η ευθύνη αποδίδεται σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΚΕΕΛΠΝΟ για τους οποίους βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ποινική διαδικασία (άσκηση ποινικών διώξεων). «Οίκοθεν νοείται ότι το τεκμήριο αθωότητας είναι απολύτως σεβαστό ως προς κάθε διωκόμενο πρόσωπο, ενώ, εξάλλου, η έρευνα ευθυνών μη πολιτικών προσώπων εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της Εξεταστικής Επιτροπής», αναφέρεται στο πόρισμά της.

   

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η άνοιξη στους Δολομίτες… Το δαχτυλίδι με το ογκώδες ροζ διαμάντι του Martin Katz έστελνε χιλιάδες εκθαμβωτικές αντανακλάσεις μέσα από την ειδική, υπερσύγχρονη... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk