Mετά την αποκάλυψη ότι είναι ομοφυλόφιλος, o Σαρ, πρώην αλεξιπτωτιστής του ισραηλινού στρατού, εκδιώχθηκε από το κιμπούτς όπου ζούσε και προσβεβλημένος από τη νόσο του AIDS ζει τα τελευταία 17 χρόνια στο Λονδίνο. Επέλεξε να κρατήσει την οικογένειά του σε απόσταση και στον περισσότερο χρόνο του αφοσιώνεται σε πρόβες και παραστάσεις με τη London Gay Men’s Chorus, της οποίας είναι μέλος. Ωστόσο, όσο ο καιρός περνά τόσο πιο πολύ νιώθει την ανάγκη να γυρίσει πίσω στις ρίζες και στον τόπο του…

Αυτό είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ «Ποιος θα με αγαπήσει τώρα;» («Who’s gonna love me now?») των Μπάρακ και Τόμερ Χέιμαν που θα κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31). Πρόκειται για ακόμη μία προβολή του CineDoc που διοργανώνει προβολές βραβευμένων ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ συνεργαζόμενο με φορείς όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και αίθουσες όπως ο Δαναός. Η συγκεκριμένη προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ.

Συμπαραγωγή Ισραήλ και Μεγάλης Βρετανίας, το διάρκειας 84′ «Ποιος θα με αγαπήσει τώρα;» (γυρισμένο το 2016) είναι μια ευαίσθητη ιστορία για την αποδοχή, την αγάπη, την υπέρβαση μέσα από το συγκινητικό οδοιπορικό μιας επιστροφής στην πατρίδα. Με την ευαισθησία του το φιλμ κέρδισε την αγάπη του κοινού στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2016 και απέσπασε το βραβείο κοινού στο πρόγραμμα Πανόραμα. Οι αδελφοί Μπάρακ και Τόμερ Χέιμαν είναι γνωστοί από την προηγούμενη ταινία τους «Mr Gaga» και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ο Τόμερ θα βρεθεί στην Αθήνα προκειμένου να παρουσιάσει masterclass με τίτλο «Πώς να χτίσετε σχέση με τον χαρακτήρα της ταινίας σας».

Το masterclass διοργανώνεται από το Cinedoc και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, εντάσσεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ακαδημίας Film Factory, που πραγματοποιείται εφέτος τον Δεκέμβριο για έβδομη χρονιά. Θα δοθεί στις 18.00 στην Αίθουσα Αρης Γαρουφάλης του Ωδείου Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19) και η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

Την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα προλογίσει ο Κωστής Χατζημωράκης, διευθυντής του Κέντρου Ζωής για την υποστήριξη ανθρώπων που ζουν με HIV (www.kentrozois.gr). Θα ακολουθήσει Q & A με το κοινό.

Οι προβολές του CineDoc διαρκούν από τον Σεπτέμβριο ως τον Μάιο και συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις. Στόχος τους είναι να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις. Το CineDoc είναι ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs και από το 2017 διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids.

Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ / 3 ευρώ φοιτητικό (ισχύει μόνο για τις προβολές του Γαλλικού Ινστιτούτου).