• Αναζήτηση
 • Προχωρά χωρίς προβλήματα η τροποποίηση του Συντάγματος στην ΠΓΔΜ

  Η όλη διαδικασία της συνταγματικής αλλαγής στη γειτονική χώρα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου του 2019

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η ψήφιση των τεσσάρων σχεδίων τροπολογιών του Συντάγματος, τα οποία κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας με βάση την Συμφωνία των Πρεσπών, στην Βουλή της ΠΓΔΜ.

  Αρχικά, η ολομέλεια της Βουλής της γειτονικής χώρας ενέκρινε με 64 ψήφους υπέρ, 12 κατά και δύο «παρών» την τρίτη τροπολογία, στην οποία αναφέρεται ότι «η Πολιτεία σέβεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία των γειτονικών κρατών».

  Λίγες ώρες αργότερα εγκρίθηκε και η τέταρτη και τελευταία τροπολογία, η οποία αναφέρεται στην προστασία από την πλευρά της Πολιτείας, των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των υπηκόων της που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό, με 66 ψήφους υπέρ, επτά κατά και τρεις «παρών».

  Για την έγκριση των σχεδίων τροπολογιών του Συντάγματος απαιτείτο ενισχυμένη πλειοψηφία (61 στους 120 βουλευτές), την οποία ο συνασπισμός κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση διαθέτει άνετα.

  Πλέον, τα σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος που υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή, θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει πέντε ημέρες και ακολούθως, η κυβέρνηση της χώρας θα αποστείλει στη Βουλή τα συμπεράσματα της διαβούλευσης.

  Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, στην οποία θα εξεταστούν τα τελικά κείμενα των συνταγματικών τροπολογιών, για την έγκριση των οποίων απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (80 βουλευτές στους 120).

  Η όλη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος της ΠΓΔΜ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου του 2019.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk