Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντήσει σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσουν για τις περιφερειακές εξελίξεις», προστίθεται στην ανακοίνωση των υπηρεσιών Τύπου του Νετανιάχου, στην οποία δεν υπάρχουν περισσότερες διευκρινίσεις όσον αφορά τις συνομιλίες αυτές.

Η συνάντηση αυτή ανακοινώθηκε σήμερα, μολονότι οριστικοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, πρόσθεσαν οι υπηρεσίες Τύπου.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος θα αναχωρήσει από το Ισραήλ στα μέσα της ημέρας, θα συνοδεύεται κυρίως από τον επικεφαλής της Μοσάντ (ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών), Γιόσι Κοέν, και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Μέιρ Μπεν-Σαμπάτ.

Τα θέματα τα οποία μπορεί να συζητήσουν ο Νετανιάχου με τον Πομπέο είναι πολλά και εκτείνονται από το Ιράν και τη Συρία ως τον Λίβανο και τις σχέσεις με τη Ρωσία και τις αραβικές χώρες.

Εξάλλου η διεθνής κοινότητα αναμένει από την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μια πρωτοβουλία σχετικά με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες την επομένη της σύστασης από την ισραηλινή αστυνομία να του απαγγελθούν κατηγορίες σε μια τρίτη υπόθεση διαφθοράς.

Πλέον εναπόκειται στον γενικό εισαγγελέα η απόφαση για το αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες. Αν συμβεί αυτό, ο Νετανιάχου δεν δεσμεύεται νομικά να παραιτηθεί, αλλά η εισήγηση αυτή της αστυνομίας συμβάλει στο ήδη αβέβαιο πολιτικό περιβάλλον στο Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου διαθέτει πλέον κοινοβουλευτική πλειοψηφία μιας μόνον έδρας, μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν στις 14 Νοεμβρίου, ενώ γίνονται εικασίες για πρόωρες βουλευτικές εκλογές.