Ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου και οι οποίοι ήταν αυτοί που συνέλαβαν τον άτυχο άνδρα για το περιστατικό στο κοσμηματοπωλείο, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων αστυνομικών που φαίνονταν στα βίντεο που τράβηξαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ενώ η οικογένεια Κωστόπουλου, δια των συνηγόρων της, έχει καταθέσει αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη, σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο.

Το αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση, στο πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της, αλλά και στο υλικό των βίντεο, στο οποίο φαίνονται οι κατηγορούμενοι να δρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατηγορητήριο αναφορικά με τους αστυνομικούς αναφέρει τα εξής:

«Ειδικότερα εσύ έπληξες με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του, προκαλώντας σε αυτόν σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει».

«Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω» συμπληρώνει το κατηγορητήριο για τους αστυνομικούς.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν για τη σύλληψή του δεν προκάλεσαν το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου.

Για την ίδια υπόθεση έχουν απολογηθεί ήδη δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.