• Αναζήτηση
 • Άρθρο 16: Κατά ο Κατρούγκαλος – Υπέρ του διαλόγου ο Κουρουμπλής

  Η πρόταση για μη κρατικά πανεπιστήμια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα διχάζει την Επιτροπή Αναθεώρησης

  Κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος τάχθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης της Βουλής, όπως προβλέπει άλλωστε και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Μάλιστα χαρακτήρισε αντιδραστική την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία επιτρέπει την ίδρυση πανεπιστημίων από ιδιώτες υπό την εποπτεία ανεξάρτητης αρχής που θα διασφαλίζει τους όρους για την ποιοτική στάθμη των παρεχόμενων σπουδών. Παρέπεμψε δε στον νεοφιλελευθερισμό για να πει ότι ιστορικά υπονομεύει την υποχρέωση του Κράτους για παροχή δωρεάν παιδείας, καθώς εισάγει τα δίδακτρα για τις πανεπιστημιακές σπουδές.

  Αίσθηση πάντως προκάλεσε ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ εκ των «πασοκογενών», όπως ο κ. Κατρούγκαλος, ο Π. Κουρουμπλής, εμφανίστηκε υπέρ του διαλόγου για τα μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ. Ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Κώστας Τασούλας επέμεινε στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μπαίνει εμπόδιο στις αλλαγές που απαιτούν οι καιροί. Όπως είπε εξάλλου και ο εισηγητής της ΔΗΣΥ Αν. Λοβέρδος, η στάση του πολιτικού κόσμου επί του θέματος αυτού είναι η «λυδία λίθος για να αποσαφηνιστεί ποιοι είναι πραγματικά προοδευτικοί, ποιοι ενθαρρύνουν την ελευθερία και ποιοι είναι προσκολλημένοι σε παρωχημένα ιδεολογικά απολιθώματα».

  Υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 τάχθηκε και το Ποτάμι και όπως τόνισε ο Γ. Μαυρωτάς «οι καιροί έχουν αλλάξει και εμείς εδώ δίνουμε μάχες οπισθοφυλακών». Υπέρ της αλλαγής του επίμαχου άρθρου του Συντάγματος έχουν ταχθεί και οι ΑΝΕΛ, ενώ αντίθετοι πέραν του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται το ΚΚΕ και η Χ.Α.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk