Πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεση της σορού της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο βρίσκονται οι Αρχές. στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους της Λίνδου. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Στο ανακριτικό γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας, προσήχθησαν τρία άτομα, που εκτιμάται ότι γνώριζαν τη φοιτήτρια και μίλησαν μαζί της στο τηλέφωνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τη «Ροδιακή».

Σημάδια στραγγαλισμού

Ο πατέρας της 21χρονης, όπως δήλωσε, ήρθε σε επαφή με τον ιατροδικαστή ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό αλλά είχε εμφανή σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της.
«Την πέταξαν στη θάλασσα και πνίγηκε από τη στιγμή που μπήκε νερό στους πνεύμονες. Την πέταξαν 50 χλμ μακριά από τη Ρόδο» είπε ο κ. Ιωάννης, ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.

Το μόνο που γνωρίζω ως πληροφορία από το Λιμεναρχείο, πρόσθεσε, «είναι ότι την Τρίτη το βράδυ, η κόρη μου μιλούσε με μια φίλη της στο facebook και η Ελένη είπε στη φίλη της «θα σου κλείσω τώρα το τηλέφωνο γιατί κάποιος μου χτυπάει την πόρτα». Προφανώς σε κάποιον άνοιξε την πόρτα, δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Από εκείνο το βράδυ δεν ξαναμίλησε με κανέναν».

«Την ψάχναμε κι εγώ και η μητέρα της, αλλά μάταια. Την Τετάρτη το πρωί παίρναμε τηλέφωνο κάποιες φιλενάδες της, αλλά δεν γνώριζαν τίποτα. Μετά ανέλαβε η αστυνομία και το Λιμεναρχείο ώσπου τη βρήκαμε νεκρή» είπε ο άτυχος πατέρας.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ενδείξεις για ατύχημα ή αυτοχειρία.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές της Ρόδου. Τα όποια σημαντικά στοιχεία έχουν ανακύψει από αυτό, τα εξετάζει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου το οποίο και διενεργεί τη σχετική προανάκριση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η ιατροδικαστική εξέταση ξεκαθαρίζει ότι η άτυχη κοπέλα δολοφονήθηκε από άγνωστο ή άγνωστους δράστες. Μάλιστα στο σώμα της φέρεται να υπάρχουν και άλλα χτυπήματα από αυτά που της προκάλεσαν τα βράχια ή η θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018, κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, εντόπισε στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους τη σορό άγνωστης γυναίκας ηλικίας 25-35 ετών, λευκή, με ύψος περίπου 1,75 μ., με μαύρα μαλλιά και κανονική σωματική διάπλαση, ενώ στο δεξί πόδι, στη γάμπα, έφερε τατουάζ σε σχήμα τριαντάφυλλο χρώματος μαύρο και κόκκινο.

Η άγνωστη γυναίκα φορούσε μόνο το στηθόδεσμό της και κανένα άλλο ρούχο.

Άμεσα με τον εντοπισμό της σορού ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και το ΕΚΑΒ το οποίο και μετέφερε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Ρόδου τη σορό, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου αλλά και στοιχεία τέτοια που να οδηγήσουν στην ταυτοποίησή της.