Σκόνταψε στη Ριζούπολη ο Ατρόμητος

Ο ουραγός της βαθμολογίας Απόλλωνας υποχρέσωσε σε απώλεια δύο βαθμών τον Ατρόμητο, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην Ριζούπολη

Σκόνταψε στη Ριζούπολη ο Ατρόμητος

Ο ουραγός της βαθμολογίας Απόλλωνας υποχρέσωσε σε απώλεια δύο βαθμών τον Ατρόμητο, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην Ριζούπολη

Ο Ευθύμης Κουλούρης δεν έβγαλε τα όπλα του. Συνέπεια, ο Ατρόμητος δεν κέρδισε. Προφανώς όχι η μόνη αιτία της νέας απώλειας των Περιστεριωτών, αυτή τη φορά κόντρα στον ουραγό της κατάταξης Απόλλωνα Σμύρνης (1-1), αλλά σίγουρα μία εξ αυτών. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι (1-2), το «τρένο» του Νταμίρ Κάναντι επιβράδυνε κι άλλο, και χάρισε στους Ερυθρόλευκους του Πέδρο Μαρτίνς την ευκαιρία να ανέβουν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Κι όσο κι αν ο Ατρόμητος δικαιούται να τα βάλει με την τύχη του για το τρομερό πρώτο γκολ, όταν η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Χατζηισαΐα στο αδύναμο σουτ του Τριάδη για να καταλήξει στα δίχτυα του Μέγερι, άλλο τόσο μπορεί να τα βάλει με τον εαυτό του για τις ευκαιρίες που (δεν) έφτιαξε. Όσο για το τέρμα της ισοφάρισης, αυτό ήρθε σε μία από τις λίγες φορές που ο συνδυασμός… τελεσιδίκησε. Ο Γιαννούλης βρήκε κάθετα τον Μπρούνο στο 39′, ο Βραζιλιάνος πλασαρε διαγώνια και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τον νεαρό Κωτσόπουλο να γράψει το τελικό 1-1 στην επαναφορά.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος δεν είχε συγκεκριμένη στόχευση σε κάποια γραμμή του Απόλλωνα, ενώ δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από το πρώτο 25λεπτο και έπειτα το πλάνο του Αυστριακού τεχνικού άρχισε να καρποφορεί, με τον Γιαννούλη να βγάζει την κάθετη πάσα που επέφερε το γκολ του Κωτσόπουλου, τη στιγμή που επιθετικοί και μέσοι των φιλοξενούμενων συντόνιζαν όλο και καλύτερα τις κινήσεις και τους αυτοματισμούς τους. Είναι ευνόητο άλλωστε ότι η τοποθέτηση των Κουλούρη και Κωτσόπουλου ως δίδυμο στην κορυφή, προσέδωσε ενέργεια στους Περιστεριώτες. Ο Μπρούνο ήταν ένας ακόμα που σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του και αξιοποίησε την τεχνική κατάρτισή του για να ανοίξει την άμυνα της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Στο δεύτερο μέρος όμως το σύνολο του Μπάμπη Τεννέ έδειξε πιο ώριμο και συνειδητοποιημένο. Περιόρισε τα ρίσκα του, αλλά και τα ατού του αντιπάλου, έφερε το ρυθμό στα μέτρα που ήθελε και κράτησε με σχετικά άνεση το 1-1 μέχρι τέλους. Αν ο Τομάς δεν ήταν και μόνος του στις επιθετικές προσπάθειες του Απόλλωνα, ίσως τώρα μιλούσαμε για το πρώτο «τρίποντο» της ομάδας της Ριζούπολης στο πρωτάθλημα. Ο Μανούσος μπήκε αντί του Κιβρακίδη (!), αλλά τίποτα. Ο Βασιλακάκης αντί του Μάντσον, αλλά τίποτα. Ο Μούγιακιτς στου Κωτσόπουλου, αλλά τίποτα. Ο Κάναντι δεν είχε απάντηση στη σκακιέρα, αντίκρισε την ομάδα του να βγάζει κόπωση προς το τέλους του αγώνα και παραδόθηκε στο μοιραίο.  Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία, με νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό τη Δευτέρα (03/12, 19:30), να ανέβει στη 2η θέση της κατάταξης.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τέννες): Χουάντερσον, Οριουέλα, Τζανετόπουλος (54′ Ναδάλες), Λούκιτς, Κοντοές, Κονέ, Γκίνο, Ακόστα, Μπεντινέλι (90′ Βαφέας), Τριάδης (73′ Ντεφεδερίκο), Ελ Χελβέ.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Κιβρακίδης (46′ Μανούσος), Μάντσον (73′ Κιβρακίδης), Σάκιτς, Ούμπιντες, Μπρούνο, Κουλούρης, Κωτσόπουλος (64′ Μούγιακιτς).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.