Γερμανοί ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας πίσω από τη βλάβη στο αεροσκάφος της γερμανίδας καγκελαρίου, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post.

Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου, που είχε προορισμό το Μπουένος Άιρες όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ομάδας G20, ο πιλότος του Airbus A340 εξέπεμψε τον κωδικό έκτακτης ανάγκης 7600, αναφέροντας ότι τα συστήματα επικοινωνίας ήταν εκτός λειτουργίας.

Ο πιλότος του κυβερνητικού αεροσκάφους αποφάσισε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης.

«Υπήρξε μία σοβαρή βλάβη. Ευτυχώς, υπήρχε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και ένας έμπειρος κυβερνήτης», ανέφερε η Ανγκελα Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την περιπέτειά της.

Η καγκελάριος πέρασε τη νύχτα σε ξενοδοχείο της Βόννης και σήμερα το πρωί αναχώρησε για τη Μαδρίτη, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σόλτς, όπου θα επιβιβαστούν σε άλλη πτήση για τη πρωτεύουσα της Αργεντινής. Δεν θα καταφέρουν να παραβρεθούν στην τελετή έναρξης της Συνόδου.

Η γερμανική εφημερίδα ενημέρωσε πως η κυβέρνηση ερευνά το κατά πόσο υπάρχει δόλος πίσω από τη βλάβη, ωστόσο οι πηγές που μίλησαν στην Rheinische Post, σημείωσαν πως η έρευνα θα κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις.