Με αριθμητικό μειονέκτημα από το 7ο λεπτό λόγω της αποβολής του Χατσερίντι ο ΠΑΟΚ υπέστη συντριβή 4-0 από την Τσέλσι στο Λονδίνο στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Δικέφαλος περιορίζεται σε μόλις τρεις βαθμούς στο 12ο γκρουπ, ωστόσο έχει ακόμη βάσιμες πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Αυτό το σενάριο προϋποθέτει να νικήσει τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με οποιοδήποτε σκορ στην Τούμπα και την ίδια ώρα η Βίντι να ηττηθεί από την αδιάφορη Τσέλσι στην Ουγγαρία. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ θα υπερισχύσει σε τριπλή ισοβαθμία (στα μεταξύ τους γκολ) και θα προκριθεί με έξι πόντους.

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι στο Στάμφορντ Μπριτζ (που τελείωσε στο… 7′ ) η Τσέλσι παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Μαουρίσιο Σάρι, επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Κέπα Αριθαμπαλάγκα και τους Ζαπακόστα, Κρίστενσεν, Κέιχιλ και Παλμιέρι, ως τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στον χώρο του κέντρου οι Φάμπρεγκας, ο Μπάρκλεϊ και ο Τσικ, ενώ η τριάδα της επίθεσης για την Τσέλσι, θα αποτελείται από τους, Πέδρο, Χάντσον-Οντόι και Ζιρού.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, αποφάσισε να προχωρήσει και σ’ αυτό το παιχνίδι σε αλλαγές στο βασικό σχήμα της 11αδας του, αφήνοντας στον πάγκο τους Βαρέλα, Πέλκα και Κάνιας στον πάγκο, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο φορμαρισμένος Λημνιός. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, δεξιά ο Μάτος, αριστερά ο Βιερίνια και στο κέντρο της άμυνας οι Χατσερίντι και Κρέσπο. Στη μεσαία γραμμή οι Βέρνμπλουμ και Μαουρίτσιο, στις πτέρυγες οι Ζαμπά και Ελ καντουρί, στον άξονα ο Σάκχοφ και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Η αποβολή του Χατσερίντι

Στο δωράκι της ΜΠΑΤΕ ο ΠΑΟΚ απάντησε με ένα δικό του δωράκι. Από το 7ο λεπτό οι Ασπρόμαυροι έμειναν με 10 παίκτες μετά από λάθος που έγινε στη μεταβίβαση της μπάλας. Ο Μάτος γυρίσει τη μπάλα στον Χατσερίντι με λάθος τρόπο ο Ζιρού την έκλεψε με τον κεντρικό αμυντικό του Δικεφάλου να τον γκρεμίζει. Ο Εσθονός διαιτητής έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ουκρανό αμυντικό με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος για τα επόμενα 83 λεπτά να παίζει με 10 παίκτες. Αυτομάτως είχαμε εσωτερικές αλλαγές με τον Βέρνμπλουμ να πηγαίνει δίπλα στον Κρέσπο. Το ματς έγινε αρκετά δύσκολο για τους Θεσσαλονικείς καθώς η Τσέλσι πίεσε πολύ ψηλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνεται το εύκολο λάθος για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ήταν θέμα χρόνο να έρθει το γκολ

Η Τσέλσι είχε εγκατασταθεί στην πλευρά του ΠΑΟΚ και από τις πτέρυγες προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα του Δικεφάλου. Στο 13′ ο Οντόι πήρε τη μπάλα από αριστερά, μπήκε κατά μέτωπο έχοντας απέναντι τον Μάτος, έκανε το σουτ με το δεξί, με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Πασχαλάκη. Στο 20′ ωραίο σουτ του Λόφτους Τσικ, ο Πασχαλάκης με τα ακροδάχτυλα στέλνει την μπάλα κόρνερ. Το γκολ για την Τσέλσι ήταν θέμα χρόνου καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός. Στο 27′ ο Ζιρού από δεξιά και εντός περιοχής, έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Οντόι.

Ζιρού και 2-0

Αντίδραση μηδέν από τους παίκτες και φυσικά από τον πάγκο του ΠΑΟΚ στην ασφυκτική πίεση της Τσέλσι. Οι Άγγλοι έκαναν ότι ήθελαν το Δικέφαλο που ήταν στα χαμένα με αποτέλεσμα με συνοπτικές διαδικασίες να έρθει και το δεύτερο γκολ. Στο 37ο λεπτό ο Πέδρο βρήκε τον Ζιρού, ο Γάλλος (τον καλύπτει ο Μάτος, τι παράξενο) με σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη από την κλειστή του γωνία για το 2-0.

Η επανεμφάνιση του Ουάρντα

Ο Αμρ Ουάρντα που ήταν στο περιθώριο το προηγούμενο διάστημα μπήκε στο παιχνίδι στο 46ο λεπτό στη θέση του Πρίγιοβιτς. Ο Αιγύπτιος έδωσε μια πνοή στον ΠΑΟΚ που άρχισε να πατάει κάπως καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως επιθετικά ήταν τελείως ακίνδυνος.

Άλλα δύο τέρμα για την Τσέλσι

Τα λάθη συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα η Τσέλσι να πετύχει και τρίτο γκολ με το Οντόι στο 60′ λεπτό. Τι κι αν το σκορ ήταν 3-0 κι όλα είχαν τελειώσει, η Τσέλσι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και το πιο σημαντικό ήταν πως δεν συγχωρούσε τα λάθη των παικτών του Δικεφάλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθει και ένα τέταρτο τέρμα στο 78′. Μετά από σέντρα του Οντόι ο Μοράτα σαν σε προπόνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τσέλσι – ΠΑΟΚ 4-0

Γκολ: 27′ & 37′ Ζιρού, 60′ Οντόι, 78′ Μοράτα

Κίτρινες: Βέρνμπλουμ, Πέλκας

Κόκκινες: Χατσερίντι

Γήπεδο: Stamford Bridge

Διαιτητής: Κρίστο Τόχβερ (Εσβονία)

Τσέλσι: Κέπα, Ζαπακόστα (63′ Άμπαντου), Παλμιέρι, Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Φάμπρεγας, Μπάρκλεϊ, Λόφτους Τσικ, Πέδρο (66′ Ουίλιαν), Οντόι, Ζιρού (75′ Μοράτα).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκη, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο (79′ Πέλκας), Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί (75′ Βαρέλα), Πρίγιοβιτς (46′ Πρίγιοβιτς)