• Αναζήτηση
 • Νέα Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο

  Τη σημαντική συμβολή του τομέα της ναυτιλίας στο ΑΕΠ της χώρας τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης

  «Η ναυτιλία μας συμμετέχει σημαντικά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας. Η εκπαίδευση και η διαρκής επιμόρφωση των στελεχών του Εμπορικού μας Ναυτικού, αποτελεί για εμάς τον ακρογωνιαίο λίθο για την ασφαλή ναυσιπλοΐα, αλλά και για την ανάπτυξη της ναυτιλίας» τόνισε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης κατά την τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της Σχολής Πλοιάρχων στην ΑΕΝ Κύμης.

  Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης προανήγγειλε την έναρξη λειτουργίας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου.

  Όπως ανέφερε, σήμερα λειτουργούν στη χώρα έντεκα σχολές από τις οποίες αποφοιτούν άρτια εκπαιδευμένοι αξιωματικοί, πλοίαρχοι και μηχανικοί, με το σύνολο των σπουδαστών να φτάνει στους 4.900.

  Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει από τον Ιανουάριο του 2015 σε συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών του Εμπορικού Ναυτικού. Αναφέρθηκε στις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού που θα καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

  Τόνισε επίσης ότι είναι συνειδητή επιλογή του υπουργείου να προχωρήσει στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να εκσυγχρονισθούν ο εσωτερικός κανονισμός και ο κανονισμός σπουδών των σχολών, συμπληρώνοντας ότι η πολιτική ηγεσία είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του περιεχομένου των σπουδών και στη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και για τους σπουδαστές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

  O κ. Κουβέλης επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Κύμης, όπου ο λιμενάρχης ανθυποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Ευάγγελος Λάμπρου, του δήλωσε ότι είναι ο πρώτος υπουργός Ναυτιλίας που επισκέπτεται το Λιμεναρχείο και τον ευχαρίστησε. Ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι είναι τιμή του η επίσκεψη στη Λιμενική Αρχή Κύμης, και ότι το υπουργείο υποστηρίζει πλήρως το έργο του Λιμενικού Σώματος ακόμα και με νομοθετικές ρυθμίσεις, δεδομένων των συνθηκών και των προβλημάτων που προέκυψαν μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Παραλίες στο μυθικό ροζ… Τα αφτιά του μικροσκοπικού λαγού, «τυλιγμένα» στα ροζ διαμάντια του οίκου Graff, κινούνται ρυθμικά στον ήχο του κινητού. Η... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk