Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν για να μην αφήσει χώρους στην Μπέτις και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Και ως ένα σημείο το πλάνο βγήκε, με τον Μπουχαλάκη να χάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες (6′, 28′) και τον Καμαρά (13′) να στέλνει ελάχιστα άουτ την μπάλα, με σουτ-φωτοβολίδα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή!
Στο 17′ ο Σισέ έδωσε ένα ανόητο πέναλτι στην Μπέτις. Τράβηξε τον Σέρχιο Λεόν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κανάλες και ο Καράσεφ έδειξε αμέσως πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Με τον Ζοσέ Σά, ωστόσο, να κάνει μία εκπληκτική διπλή επέμβαση στον Λεόν και να σώζει τους Ερυθρόλευκους. Δεν έκανε το ίδιο, ωστόσο, στο 39′, όταν ο Σέρχιο Κανάλες με συρτό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή τον νίκησε, με την μπάλα να περνάει πάνω από τα χέρια του Πορτογάλου γκολκίπερ.

Στο 43′, ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Ο Γκιγιέρμε βρήκε μόνο του τον Φορτούνη στο δεύτερο δοκάρι, αυτός πλάσαρε με το δεξί και το εξωτερικό, η μπάλα πέρασε τον Ρόμπλες, αλλά ο Μαντί βρέθηκε στο σωστό σημείο και έδιωξε πάνω στη γραμμή, σώζοντας την ομάδα του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, με αντεπίθεση στο 45’+1′ η Μπέτις παραλίγο να κάνει δύο τα γκολ της, αλλά ο Σέρχιο Λεόν σούταρε από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να κρατάει τον σχηματισμό του και να μην αφήνει πολλούς χώρους στην Μπέτις, ενώ ισορρόπησε αρκετά και το ποσοστό κατοχής της μπάλας (61-39), που στο πρώτο ημίχρονο είχε φτάσει έως και το (71-29)! Οι Ερυθρόλευκοι, ωστόσο, δεν μπορούσαν να απειλήσουν και για αυτόν τον λόγο ο Μαρτίνς άλλαξε τον σχηματισμό στο 58′, από 4-3-3 σε 4-2-3-1, με τον Γκερέρο να παίρνει τη θέση του Μπουχαλάκη. Ωστόσο, ένα λεπτό μετά και έως ότου οι Ερυθυρόλευκοι βρουν τα πατήματά τους η Μπέτις έχασε μία φοβερή ευκαιρία, όταν το τρομερό σουτ του Σανάμπρια, τράνταξε το δοκάρι του Σα.

Από εκεί και πέρα οι Ισπανοί είχαν την κατοχή (συνολικά 62-38%), αλλά ο Ολυμπιακός ήταν απειλητικός. Με την είσοδο του Βρουσάι αντί του Ναουέλ και του Νάτχο αντί του Γκιγιέρμε να παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Και με το τελευταίο 10λεπτο το αγώνα να γίνεται… ροντέο. Στο 88′ ο Ολυμπιακός πολιορκεί την Μπέτις, με την μπάλα να γυρνάει στην περιοχή της επί ένα λεπτό, δίχως αποτέλεσμα. Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι σημάδεψαν τον Σα σε αλλεπάλληλα σουτ των Σανάμπρια και Ινούι, ωστόσο το δράμα ολοκληρώθηκε στο 92′. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ πάρε-βάλε στον Σισέ, ο Σενεγαλέζος πήδηξε πιο ψηλά από όλους και πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε σαδιστικά άουτ, με τον Ρόμπλες ακινητοποιημένο και ανήμπορο.

Το παιχνίδι τελείωσε με τον Μαρτίνς να τραβάει τα μαλλιά του για τη νέα απίθανη χαμένη ευκαιρία των παικτών του, με την Μπέτις να πανηγυρίζει τη μαθηματική πρόκριση στην επόμενη (σ.σ. πιθανότατα και ως πρώτη, καθώς αντιμετωπίζει την Ντουντελάνζ) και με τον Ολυμπιακό να περιμένει τη Μίλαν στο Φάληρο, για ένα παιχνίδια do or die. Ένα ματς-τελικό, στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να επικρατήσουν με δύο γκολ διαφορά. Δύσκολο; Σίγουρα. Ακατόρθωτο; Σε καμία περίπτωση. Αρκεί μια φορά η τύχη να είναι ερυθρόλευκη…

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ

Κίτρινες κάρτες: 29′ Μπάρτρα, 73′ Μαντί, 75′ Σανάμπρια, 87′ Κανάλες, 87′ Λο Σέλσο – 18′ Σισέ, 24′ Ναουέλ, 25′ Μπουχαλάκης, 82′ Ελαμπντελαουί.

Μπέτις (Κίκε Σετιέν): Ρόμπλες, Σίντνεϊ, Μαντί, Μπαρτρά (74’ Χάβι Γκαρθία), Καρβάλιο, Ζούνιορ, Λο Σέλσο, Κανάλες, Τέγιο (83′ Μπαραγάν), Σέρχιο Λεόν (63’ Ινούι), Σανάμπρια.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Ζοσέ Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (81′ Νάτχο), Καμαρά, Μπουχαλάκης (58′ Γκερέρο), Ποντένσε, Ναουέλ (72′ Βρουσάι), Φορτούνης.