«Όποιος αισθάνεται αλληλέγγυος, στη βάση μιας πατριωτικής αντίληψης, με τους χρυσαυγίτες, το μόνο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί είναι ως πατριώτης», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ρ/σ «Real fm 97,8» για το πολιτικό προσωπικό του συγκεκριμένου κόμματος, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «είναι οι άνθρωποι οι οποίοι ήταν κατά το παρελθόν, αλλά και τώρα από καιρού εις καιρόν, υμνητές της χούντας που, ως γνωστόν, συνδέεται με τη μεγαλύτερη εθνική προδοσία των τελευταίων δεκαετιών, σε σχέση με την Κύπρο».

«Άρα, ας αφήσουμε την πλάκα», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «το προβληματικό σε αυτή την υπόθεση είναι, σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία -απ’ ότι ακούω (…) δυστυχώς κινήθηκε ο κ. Βρούτσης στο ίδιο μήκος κύματος και χθες ο κ. Βορίδης- ότι η παράταξη της ΔΑΚΕ στη Βόρεια Ελλάδα, της Ε’ ΕΛΜΕ, έβγαλε μια ανακοίνωση όπου τουίταρε τι είπε ο κ. Παππάς, ο χρυσαυγίτης κ. Παππάς, υπερασπιζόμενος το πολιτικό στίγμα της Χρυσής Αυγής».

Μιλώντας για τα σχολεία, ο κ. Σουρλέτης σημείωσε ότι η αποκάλυψη του πραγματικού περιεχομένου και προσώπου του ναζισμού και της ακροδεξιάς «δεν είναι υποχρέωση μόνο των κομμάτων, αλλά είναι και των γονιών, είναι και των δασκάλων, είναι συνολικά της κοινωνίας μας. Είναι επικίνδυνα ορισμένα πράγματα όταν στο όνομα, δήθεν, του πατριωτισμού, ουσιαστικά καλλιεργούν μια αντιπαλότητα απέναντι στη δημοκρατία, την πολυφωνία και κηρύσσουν τη μισαλλοδοξία».