Στην Πάτρα προκειμένου να παρευρεθεί σε εκδήλωση για την παρουσίαση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε τον εκλεκτό της Πειραιώς για τη συγκεκριμένη περιφέρεια, τονίζοντας πως είναι ένα νέο στέλεχος με αρκετά μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία.

«Από την πρώτη στιγμή, φίλες και φίλοι, είπαμε ότι οι Περιφερειακές εκλογές έχουν πολιτικό πρόσημο. Και στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να αναδειχθεί νικήτρια και στις 13 Περιφέρειες της χώρας» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι «στις Περιφέρειες της χώρας θα εκδηλωθεί με την ίδια ένταση αυτό το οποίο διαπιστώνω σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα, από την Ηλεία μέχρι την Κοζάνη: ένα μεγάλο ρεύμα πολιτικής αλλαγής το οποίο λέει “φτάνει πια” με αυτή την κυβέρνηση, αρκετά πια με τον κ. Τσίπρα, αρκετά πια με την ανικανότητα, τη μιζέρια».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «το μεγάλο ρεύμα πολιτικής αλλαγής θα εκδηλωθεί και στις Περιφερειακές εκλογές».

Και πρόσθεσε, αναφορικά με τη Δυτική Ελλάδα: «Η πρόταση μας, φίλες και φίλοι, είναι μια πρόταση η οποία δίνει έμφαση στη δημιουργία πλούτου. Είναι μια πρόταση, όμως, που αφορά όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Αφορά, πρωτίστως, τους πιο αδύναμους. Αφορά τους πιο φτωχούς, αυτούς οι οποίοι σήμερα μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία. Αυτούς οι οποίοι βλέπουν μια αγορά εργασίας η οποία αλλάζει με ταχύτητα και αισθάνονται ότι είναι έξω από τις γρήγορες τεχνολογικές εξελίξεις. Σε αυτούς πρέπει να δώσουμε απάντηση και με αυτούς πρέπει να συνεργαστούμε την επόμενη ημέρα. Και αυτούς, κυρίως, πρέπει να πείσουμε φίλες και φίλοι, ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία, σήμερα, προσφέρει ρεαλιστική και μετρήσιμη ελπίδα για το αύριο».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «ο χρόνος αυτής της Κυβέρνησης φτάνει προς το τέλος».

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, χθες, να προσπαθεί να μας πείσει ότι το ρολόι του χρόνου για τον ίδιο ξεκίνησε την 21η Αυγούστου αυτού του έτους, επειδή τότε -κατά τα λεγόμενά του- η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια» είπε και τόνισε: «Κάνετε λάθος, κ. Τσίπρα. Είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός. Κυβερνάτε ήδη 4 χρόνια τη χώρα και οι πολίτες θα σας τιμωρήσουν για όλα αυτά τα οποία κάνατε και δεν κάνατε. Από τις παλινωδίες του πρώτου επταμήνου του 2015, όταν οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, όταν κλείσατε τις τράπεζες, όταν επιβάλατε τα capital controls, όταν κάνατε ένα δημοψήφισμα παρωδία, όταν υπογράψατε, τελικά, το 3ο Μνημόνιο, όταν επιβάλατε 10 δισ. πρόσθετα αχρείαστα μέτρα σε φόρους και εισφορές που τσάκισαν τη μεσαία τάξη».

«Για να έρθετε τώρα, να επιστρέψετε 1 δισ. από αυτούς που τους πήρατε 10. Δεν εξαπατώνται άλλο οι πολίτες. Γνωρίζουν την αλήθεια. Γνωρίζουν ποιος τους γύρισε πίσω. Γνωρίζουν ποιος στοχοποίησε τη μεσαία τάξη. Γνωρίζουν, τελικά, ποιος έκανε τη δική τους ζωή χειρότερη και όχι καλύτερη» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.