Κ. Γαβράς: Ταινία για την Ελλάδα της κρίσης

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι η νέα του ταινία θα αφορά στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2015

Την είδηση ότι βρίσκεται στην προετοιμασία της επόμενής του ταινίας αποκάλυψε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς το βράδυ της Πέμπτης 29/11, στο βιβλιοπωλείο Ιανός της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της αυτοβιογραφίας του «Πήγαινε εκεί που είναι αδύνατο να πας».

Χωρίς να μπει σε πολλές λεπτομέρειες, σε ότι αφορά στην πηγή της ιστορίας ο Κ. Γαβράς επιβεβαίωσε ότι το φιλμ θα αφορά στα γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015.

«Αυτό το φιλμ ετοιμάζω τώρα. Το σενάριο είναι έτοιμο» είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, προσθέτοντας επίσης ότι αυτή την εποχή αναζητεί ηθοποιούς.

Πρόσθεσε τέλος, ότι η ταινία θα γυριστεί εν μέρει στην Αθήνα, εν μέρει στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές τοποθεσίες.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the room» δεν αναφέρθηκε, αλλά για αυτό το βιβλίο ο Κ. Γαβράς μιλά αρκετά στις τελευταίες σελίδες της αυτοβιογραφίας του.

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk