• Αναζήτηση
 • Ανανεώνονται έως τα τέλη του 2019 oι πίνακες επιλαχόντων πυροσβεστών

  Ανανεώνονται μέχρι 31.12.2019 οι πίνακες επιλαχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ανανεώνονται μέχρι 31.12.2019 οι πίνακες επιλαχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης καθώς και επιλαχόντων δοκίμων πυροσβεστών γενικών καθηκόντων. Επιπλέον αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΠΣ στις δομές του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

  Αυτά προβλέπονται σε δυο τροπολογίες της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, στο σχέδιο νόμου: «Υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών – Οδηγία (ΕΕ) 2016/681» αντιμετωπίζονται καίρια και χρονίζοντα ζητήματα στελέχωσης και λειτουργίας του Πυροσβεστικό Σώματος.

  Ειδικότερα το ζήτημα των επιλαχόντων πυροσβεστών ρυθμίζεται με την τροπολογία 1810/27.11.2018 και επιπλέον, ανοίγει για πρώτη φορά ο δρόμος για την απορρόφηση των επιλαχόντων αυτών με βάση τις επιτακτικές επιχειρησιακές ανάγκες και πέραν των οργανικών κενών, κατόπιν έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006.

  «Οι μνημονιακοί περιορισμοί δεν επέτρεψαν τα προηγούμενα χρόνια να  μπορέσουμε να έχουμε ανθρώπινο δυναμικό από τους υπάρχοντες πίνακες  επιλαχόντων προγενέστερων διαγωνισμών του πυροσβεστικού σώματος.  Συγκεκριμένα δεν μπορέσαμε μέχρι σήμερα να αξιοποιήσουμε πίνακες  επιλαχόντων αφενός για μόνιμους πυροσβέστες γενικών καθηκόντων του  τελευταίου διαγωνισμού του 2011 αλλά και για πυροσβέστες 5ετούς  υποχρέωσης του ίδιου διαγωνισμού του 2011», επισήμανε η Όλγα Γεροβασίλη κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή  και εξήγησε ότι «οι επιχειρησιακές ανάγκες καθιστούν επιτακτική την  παράταση ισχύος των πινάκων αυτών».

  «Με την τροπολογία θεσπίζεται η δυνατότητα άμεσης πρόσληψης προσωπικού τόσο σε πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης όσο και σε μόνιμους πυροσβέστες. Νέα προκήρυξη, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν θα ήταν δυνατόν να επιλύσει άμεσα αυτές τις ανάγκες, με δεδομένη την εμπειρία της προηγούμενης περιόδου», είπε υπουργός και πρόσθεσε: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι την επείγουσα πρόσληψη από τους συγκεκριμένους πίνακες. Η παράταση ισχύος είναι μέχρι 31.12.2019 και για τους 5ετους υποχρέωσης, από την κατηγορία των εποχικών πυροσβεστών οι οποίοι είναι έμπειρο προσωπικό και σήμερα μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα, και τους δόκιμους πυροσβέστες  από τον τελευταίο διαγωνισμό του 2011».

  Το θέμα με τη μεταφορά των γιατρών του Πυροσβεστικού Σώματος στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας αναφέρεται στην τροπολογία 1808/27.11.2018. Ειδικότερα προβλέπεται η μετεγκατάσταση της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΠΣ στις δομές του 251 ΓΝΑ προκειμένου οι ιατροί του Πυροσβεστικού Σώματος προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στους δικαιούχους του νοσοκομείου, επιφέροντας, περαιτέρω, εξοικονόμηση πόρων από τη συστέγαση των δύο Υγειονομικών Υπηρεσιών.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk