Βολές κατά του Αλ. Τσίπρα αλλά και του Π. Καμμένου, εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος, αναφορικά με την στάση που είχαν τηρήσει τα κόμματά τους το 2001 για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί της ποινικής ευθύνης των υπουργών.

Κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Αναθεώρησης της Βουλής, ο εμπνευστής της αναθεώρησης του 2001 υπερασπίστηκε τις αλλαγές που έγιναν τότε, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι έχει καλλιεργήσει fake news γύρω από την χρήση του άρθρου 86 και τα προβλήματα που προκαλεί η εφαρμογή του. Υπενθύμισε μάλιστα ότι τότε οι βουλευτές του ΚΚΕ και του (άλλοτε) Συνασπισμού, απείχαν από την σχετική ψηφοφορία και δεν έμειναν στην αίθουσα είτε να καταψηφίσουν το άρθρο είτε να δηλώσουν «παρών».

Αναφορικά δε με την ΝΔ είπε είχαν ψηφίσει μαζικά όλοι οι βουλευτές του κόμματος εκτός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη και υπενθύμισε ότι παρά την κριτική που ασκεί τώρα ο Π. Καμμένος, τότε είχαν ψηφίσει πανηγυρικά και ο κ. Καμμένος και ο νυν αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Σγουρίδης και η υφυπουργός Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

«Υπήρχε πλήρης συνείδηση των μεγάλων αλλαγών που επέφερε η αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος», είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ αναφερθείς στις αλλαγές που έγιναν είπε ότι καταργήθηκαν τα ιδιώνυμα εγκλήματα, καταργήθηκε η προανακριτική επιτροπή, αντικαταστάθηκε από επιτροπή απλής προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας πενταμελές δικαστικό συμβούλιο που καταλήγει σε έκδοση παραπεμπτικού ή απαλλακτικού βουλεύματος, καταργήθηκαν οι κατήγοροι βουλευτές και αντικαταστάθηκαν από μέλος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που κληρώνεται, άλλαξε η σύνθεση του ειδικού δικαστηρίου με τη συμμετοχή και Συμβούλων της Επικρατείας». Υπενθύμισε ακόμα ότι κατά την αναθεώρηση του 2008 κανείς δε ζήτησε να αλλάξει το άρθρο 86.

Η τοποθέτηση Βενιζέλου φαίνεται ότι προκάλεσε την ενόχληση του προέδρου της Επιτροπής Ν. Παρασκευόπουλου, ο οποίος του ζήτησε να ολοκληρώσει. Ο κ. Βενιζέλος του ζήτησε να μην εκτίθεται, ενώ εκείνος τον κάλεσε να ηρεμήσει. «Ηρεμήστε εσείς αν δε σας αρέσουν αυτά που ακούτε», του είπε ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παρασκευόπουλος ενοχλημένος του απάντησε: «Ολοκληρώστε και αφήστε τις ψυχολογικές συμβουλές». «Όχι δεν είμαι εξ επαγγέλματος ψυχαναλυτής σας», του επισήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ, προσθέτοντας: «Κάνετε συνταγματική αναθεώρηση με πολιτικό κυνισμό χωρίς συνταγματικό έρεισμα. Έτσι αναθεώρηση του Συντάγματος δεν γίνεται».