• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης: Η πολιτική Τσίπρα κρατά πίσω τη χώρα

  Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως αφού φτωχοποίησε την μεσαία τάξη προχωρεί στη λογική των επιδομάτων

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ότι προχωρά στη λογική της παροχής επιδομάτων στους πολίτες, αφού προηγουμένως φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη της χώρας.

  Μιλώντας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες.

  «Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση πήρε από τους Έλληνες 10 και επιστρέφει 1. Διέλυσε τη μεσαία τάξη, κυνήγησε την επιχειρηματικότητα. Η οικονομία παραμένει καθηλωμένη. Επενδύσεις έχουν πιάσει πάτο, μισθοί μειώνονται, νέοι αναζητούν ελπίδα στο εξωτερικό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος και συνεπέστερος μνημονικός πρωθυπουργός.

  «Μετρά 4 χρόνια και οι πολίτες δεν ξεχνούν. Ο κ. Τσίπρας πήγε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, διέλυσε τράπεζες, επέβαλε capital controls, εξαπάτησε τους Έλληνες με ένα δημοψήφισμα παρωδία, μετά επέβαλε 10 δισ. μέτρα, επέβαλε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και μας κρατά εκτός αγορών» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως «το διαβόητο μαξιλάρι της κυβέρνησης φουσκώνει με το ζωογόνο αέρα που στερεί από τους πνεύμονες της πραγματικής οικονομίας».

  «Υπερπλεονάσματα, μείωση επενδύσεων, καθυστέρηση μεταρρυθμίσεων είναι η συνταγή που κρατά τη χώρα πίσω» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως «οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα και πως η Ελλάδα δεν πρέπει να ξαναμπεί στον φαύλο κύκλο μια πελατειακής πολιτικής που μοιράζει προσωρινή ανακούφιση την ίδια ώρα που πριονίζει το κλαδί που καθόμαστε όλοι».

  «Η κυβέρνηση θέλει να καταδικάσει την κοινωνία σε φτωχοποίηση και εξάρτηση από επιδόματα. Το κεφάλαιο της παρακμής πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά με βιώσιμο τρόπο. Πρέπει να αλλάξει το κλίμα. Δεν φτάνουν τα επιδόματα, εμείς τα ψηφίζουμε γιατί ξέρουμε ότι οι συμπολίτες μας τα έχουν ανάγκη. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που ξέρει που να πάει. Με μικρότερους φόρους, με μικρότερο και καλύτερο κράτος που θα λειτουργεί με αξιολόγηση και αξιοκρατία» είπε χαρακτηρίζοντας ως προϋπόθεση για να πάει η χώρα μπροστά την απομάκρυνση της κυβέρνησης αλλά και την υιοθέτηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk