Τα τρία πλοία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού που κατέλαβε η Ρωσία ανοιχτά της ακτής της προσαρτημένης από τη Μόσχα χερσονήσου της Κριμαίας βρίσκονται στο λιμάνι του Κερτς, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.

Τα πλοία δεν δείχνουν να έχουν υποστεί ζημιές και σε αυτά μπορεί κανείς να δει ανθρώπους με ναυτικές στολές, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ρωσία κατέλαβε δύο μικρά πολεμικά πλοία και ένα ρυμουλκό του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία εισήλθαν, σύμφωνα με την Μόσχα, παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Παράλληλα οι αρχές της Ρωσίας άνοιξαν ξανά για τη ναυσιπλοΐα το στενό του Κερτς, το οποίο είχαν αποκλείσει μετά την σύλληψη των τριών πλοίων του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Νωρίτερα οι αρχές της Ρωσίας άνοιξαν ξανά το στενό του Κερτς, κοντά στην Κριμαία όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον γενικό διευθυντή της εταιρείας των λιμένων της Κριμαίας, τον Αλεξέι Βολκόφ.

Οι ρωσικές αρχές απέκλεισαν το στενό, στα ανοικτά της Κριμαίας, περιοχής που έχει προσαρτήσει η Ρωσία, αφού προχώρησαν στη σύλληψη δύο μικρών πολεμικών και ενός ρυμουλκού του ουκρανικού ΠΝ, διότι — σύμφωνα με τη Μόσχα — εισήλθαν παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα κι έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς. Τρεις ναύτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση, έξι κατά το Κίεβο.

«Η διέλευση μέσω του στενού του Κερτς άνοιξε» ξανά, δήλωσε ο Βολκόφ, σύμφωνα με το RIA.