Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ εξαπέλυσε η ΝΔ βάζοντας στο «κάδρο» και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις των εφημερίδων “Βήμα της Κυριακής” και “Καθημερινή” δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι το σκάνδαλο ΔΕΠΑ αφορά ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πρόσφατες αναφορές του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κιτσάκου ότι οι ενέργειες του συντονίζονταν από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνονται πια και με ακλόνητα στοιχεία».

Τα πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ της ΔΕΠΑ και τα emails που δημοσιοποιούνται σήμερα, αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  «δείχνουν ότι τουλάχιστον τρεις υπουργοί και συγκεκριμένα οι κ. Σταθάκης, Φλαμπουράρης και Δραγασάκης σχεδίαζαν με παράνομο τρόπο την ανταλλαγή συγκεκριμένων ακινήτων σε βάρος του Δημοσίου και σε όφελος της εταιρείας ELFE, ενώ γνώριζαν ότι αυτά ήταν και υπερτιμημένα και κυρίως δεσμευμένα από την Αρχή Καταπολέμησης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Ο κ. Τσίπρας, σημειώνει η ΝΔ,  «δεν μπορεί να κρύβεται άλλο για το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο που εξελίσσεται σε κορωνίδα της διαφθοράς της κυβέρνησής του.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά, όταν διώκονται σε βαθμό κακουργήματος 15 άτομα μεταξύ των οποίων και  ο κ. Κιτσάκος, τον οποίον ο ίδιος τοποθέτησε στο τιμόνι της ΔΕΠΑ με αποστολή να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κ. Λαυρεντιάδη. Οι εμπλεκόμενοι υπουργοί κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον υπόδικο επιχειρηματία».