Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπαίνει σταδιακά η Θεσσαλονίκη, καθώς το πρωί μεταφέρθηκε από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής ένα φυσικό έλατο, το οποίο στήθηκε στην Πλατεία Αριστοτέλους και τις επόμενες ώρες θα στολιστεί με χιλιάδες λαμπάκια.

Στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης έχουν αρχίσει να τοποθετούνται τρία θεματικά σπιτάκια, του Άι Βασίλη με το ταχυδρομείο, το σπίτι με τις …ξωτικο-αλχημείες και το σπίτι των ξωτικο-εφευρέσεων, ενώ το σκηνικό θα ολοκληρώνουν ένα καρουζέλ και ένα τρενάκι.

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Η βραδιά θα κλείσει με συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη, Γιώργου Σαμπάνη.

«Τοποθετήθηκε το δέντρο και θα στολιστεί με χιλιάδες λαμπάκια. Για πρώτη φορά θα φωτιστούν και τα δέντρα που βρίσκονται πέριξ της πλατείας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Σταδιακά φωτίζονται και οι δρόμοι της πόλης, ενώ ήδη φωταγωγήθηκε το καράβι που υπάρχει στο δημαρχιακό μέγαρο. Ο φωτεινός «μπλε ουρανός» θα τοποθετηθεί στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, οι φωτεινοί κύκλοι στη Μητροπόλεως, το Πεφταστέρι στην οδό Φιλικής Εταιρείας, ενώ νέες γιρλάντες θα στολίσουν την Τσιμισκή και την Εγνατία.