• Αναζήτηση

Δικαστές και εισαγγελείς για την 53χρονη καθαρίστρια: Φταίει ο παρωχημένος νόμος

Ανακοίνωση – ασπίδα στους δικαστές που εξέδωσαν την απόφαση για την 53χρονη καθαρίστρια εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ανακοίνωση – ασπίδα στους δικαστές που εξέδωσαν την απόφαση για την 53χρονη καθαρίστρια, με 10ετή ποινή κάθειρξης για ένα πλαστό απολυτήριο Δημοτικού, εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εστιάζοντας στην πραγματική αιτία του προβλήματος: έναν παρωχημένο νόμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στη δημόσια συζήτηση που άνοιξε με αφορμή την ποινική καταδίκη εργαζόμενης στην καθαριότητα από Εφετείο Κακουργημάτων, σημειώνουμε αρχικά την εκπεφρασμένη θέση μας περί ανάγκης εκλογίκευσης των δρακόντειων ποινών που προβλέπει ο ν. 1608/50 και ορθότερης διάκρισης των αδικημάτων. Η χρήση ενός νόμου που ψηφίστηκε σε εντελώς διαφορετικές ιστορικές συνθήκες ως εργαλείο αντιμετώπισης σύγχρονων ζητημάτων οδηγεί σε αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Η αναντιστοιχία αδικήματος και ποινής στην προκειμένη περίπτωση είναι προφανής. Η σύγχυση που δημιουργείται από δύο διαφορετικές τάσεις που διαμορφώθηκαν στην νομολογία και οδηγούν σε διαφορετική ποινική αντιμετώπιση όμοιων περιπτώσεων μπορεί να αρθεί είτε με νομοθετική παρέμβαση είτε με λύση του νομικού ζητήματος από σταθερή νομολογία του Αρείου Πάγου. Οι κατηγορίες περί αναλγησίας δικαστικών λειτουργών που εξέδωσαν τη συγκεκριμένη ή άλλες όμοιες αποφάσεις είναι τουλάχιστον άδικες και συγκαλύπτουν την πραγματική αιτία του προβλήματος.  Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί εκδίδουν πάντα τις αποφάσεις τους μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας».

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk