Δέσμευση για συνεργασία λιμενικών αρχών Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο

Οι δύο αρχηγοί Λιμενικού Σώματος συζήτησαν για τη συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών

Στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στην ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής Αχμέτ Κεντίρ.

Τον τούρκο υποναύαρχο υποδέχθηκε ο αρχηγός του Λιμενικού, Σταμάτιος Ράπτης, κατά την επίσημη τελετή υποδοχής που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου. Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών θυρεών, ενώ ακουλούθησε διμερής συνάντηση των αντιπροσωπειών των ακτοφυλακών των δύο χωρών.

Ο κ. Κεντίρ ενημερώθηκε από ανώτερους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος παρουσία της ηγεσίας για το θέμα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών καθώς και τη συνεργασία των δύο ακτοφυλακών σε θέματα έρευνας και διάσωσης.

Οι δύο αρχηγοί εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν ακόμα περαιτέρω τη συνεργασία τους μέσω κοινά αποδεκτών προσπαθειών.

Όπως σημειώνουν πηγές του Λιμενικού στο ΑΠΕ, ο βασικός σκοπός της συνάντησης είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που έχουν συμφωνηθεί κατά το παρελθόν από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk