Στον δανό μηχανικό Valdemar Poulsen είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle, με τη Google να κάνει αναφορά στα 148 χρόνια από τη γέννηση του και να τον τιμά για τις καινοτομίες που εισήγαγε και κατέστησε δυνατή τη μαγνητική εγγραφή ήχου αλλά και τη μετάδοση ραδιοκυμάτων μεγάλης εμβέλειας.

Πολλές από τις σύγχρονες ανέσεις, από τις τηλεφωνικές συσκευές, τις κασέτες, τις ταινίες VHS και τις δισκέτες χρησιμοποιούν τη βασική τεχνολογία που ο ίδιος ανέπτυξε χτυπώντας ένα χαλύβδινο σύρμα πιάνο σε μια μικρή γωνία μεταξύ δύο τοίχων. Κάνοντας ένα ηλεκτρομαγνήτηκάτω από το καλώδιο, μπόρεσε να καταγράψει ήχο χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο και να το αναπαράγει μέσα από ένα τηλεφωνικό ακουστικό.

Γεννημένος στην Κοπεγχάγη το 1869, ο Poulsen σπούδασε ιατρική για αρκετό καιρό πριν από την πρόσληψή του στην τηλεφωνική εταιρεία της Κοπεγχάγης ως τεχνικός. Κατά τη διάρκεια της ζωής του δημιούργησε τον ηλεκτρομαγνητικό φωνογράφο και του απονεμήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ο κυλινδρικός ηλεκτρομαγνητικός φωνογράφος ήταν σε θέση να καταγράψει έως τριάντα λεπτά ομιλίας. Το 1900 έδειξε τη συσκευή του στο Εκθεσιακό Πανεπιστήμιο του Παρισιού, όπου κατέγραψε τη φωνή του Αυστριακού αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ (η πιο πρόωρη μαγνητική ηχογράφηση).

Αφού κέρδισε ένα Grand Prix στο Παρίσι, ίδρυσε την American Telegraphone Company, αλλά οι πωλήσεις ήταν υποτονικές καθώς η συσκευή ήταν πραγματικά μπροστά από το χρόνο της.

Την ίδια χρονιά έφερε και μια άλλη σημαντική ανακάλυψη, ένα ραδιόφωνο «τραγουδιού τόξου» που θα μεταδίδει μέχρι και 150 μίλια. Οι επακόλουθες βελτιώσεις αυτού του σχεδιασμού, ικανές να φτάσουν τα 2.500 μίλια, τελικά χρησιμοποιήθηκαν από το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Παρόλο που εγκατέλειψε το ιατρικό σχολείο, ο Poulsen απονεμήθηκε επίτιμο διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Λειψίας. Ήταν επίσης συνεργάτης της Δανικής Ακαδημίας Τεχνικών Επιστημών και του Σουηδικού Ινστιτούτου Μηχανικών Έρευνας και κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο της Βασιλικής Δανικής Εταιρείας Επιστημών και το Δανικό Κυβερνητικό Μετάλλιο Αξίας. Εκδόθηκε μια σφραγίδα προς τιμήν του και η Δανική Ακαδημία Τεχνικών Επιστημών καθιέρωσε ετήσιο βραβείο στο όνομά του.