Προσπάθεια να μειωθούν οι εντάσεις στο εσωτερικό της Εκκλησίας ξεκινά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ο οποίος θα έχει σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με κληρικούς.

Όπως ανέφερε ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που δημοσιεύτηκε την Τρίτη,  το οποίο υπογράφει ο πρωτοσύγκελλος επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο ενημερωτικές συναντήσεις με κληρικούς της Αθήνας, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο συναντήσεις τη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας θα έχει το μεσημέρι συνάντηση και με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Από τον κ. Γαβρόγλου ο αρχιεπίσκοπος αναμένεται να ζητήσει διευκρινήσεις και «εγγυήσεις» για το καθεστώς μισθοδοσίας ειδικά μετά την «κόκκινη γραμμή» που έχει θέσει η πλειοψηφία των ιεραρχών για τον… εξοστρακισμό των κληρικών από το Δημόσιο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «ως κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τον συγκεκριμένο τρόπο ενίσχυσης των διακριτών ρόλων, αυτό είπαν ο πρωθυπουργός και ο μακαριώτατος, και αυτό είναι η ουσία όλων των ρυθμίσεων που γίνονται».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα εξαιρετικά συγκεκριμένο πλαίσιο και το οποίο αρχίζουμε να το συγκεκριμενοποιούμε, διότι –όπως είπε– «δεν μπορεί να υπάρχει διάλογος από μηδενική βάση. Δεν μπορεί να ισχύσει αυτό. Ο διάλογος γίνεται με βάση κάποιες ιδέες και πάμε στη διευκρίνισή τους, στη συγκεκριμενοποίησή τους, και όπως προχωράμε».