Η «εξομολόγηση» του Μίκαελ Σουμάχερ πριν το ατύχημα

Ο Σουμάχερ είχε δώσει τη συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα Marca, όπου απαντούσε σε ερωτήσεις οπαδών του, πριν το μοιραίο ατύχημα

Για πέντε χρόνια η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ σιωπά σχετικά με την κατάσταση της υγείας του γερμανού πρωταθλητή των αγώνων της Formula 1.

Ωστόσο, για να γιορτάσει τα 50ά γενέθλιά του δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του «Schumi», μια συνέντευξη που δόθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2013, λίγες εβδομάδες πριν υποστεί το ατύχημα στο σκι, το οποίο του προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.

Ο Σουμάχερ είχε δώσει τη συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα Marca και απαντούσε σε ερωτήσεις οπαδών του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Σουμάχερ θεωρεί τον πρώτο τίτλο του με τη Ferrari ως τον πιο ξεχωριστό. «Το πιο συναισθηματικό πρωτάθλημα ήταν αναμφίβολα στη Σουζούκα το 2000 με τη Ferrari. Μετά από 21 χρόνια χωρίς τίτλο για τη Ferrari και τέσσερα έτη για μένα χωρίς επιτυχία, κέρδισα τελικά τον αγώνα και κατέκτησα το πρωτάθλημα» είπε.

Ερωτώμενος για τον πιο σεβαστό «πιλότο», ο Γερμανός είπε ότι ο Φινλανδός Μίκα Χάκινεν είναι ένας από τους συναδέλφους με τους οποίους είχε την καλύτερη σχέση, όχι μόνο στην πίστα, αλλά και έξω από αυτή. «Εκείνος που σεβάστηκα περισσότερο σε αυτά τα χρόνια είναι ο Μίκα Χάκινεν για τις μεγάλες μάχες και μια πολύ σταθερή ιδιωτική σχέση» δήλωσε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Επίσης, δήλωσε ότι «ως παιδί, όταν ήμουν στα καρτ, είδα τον Άιρτον Σένα ή τον Βιτσέντζο Σοσπίρι, τον οποίο θαύμαζα πολύ, γιατί ήταν ένας πολύ καλός πιλότος, αλλά το πραγματικό μου ίνδαλμα ήταν ο Τόνι Σουμάχερ, επειδή ήταν ένας σπουδαίος παίκτης ποδοσφαίρου».

«Πάντα πίστευα ότι δεν είμαι πολύ καλός, νομίζω ότι είναι ένα από τα κλειδιά για να γίνω αυτό που έχω γίνει» τόνισε.

«Η Formula 1 είναι κάτι πολύ δύσκολο, πριν ήταν πολύ περισσότερο. Αλλά και πάλι είναι ένα από τα δυσκολότερα αθλήματα που μπορεί κάποιος να κάνει, χρειάζεται πολλή προετοιμασία. Τα ρεκόρ είναι κάτι σημαντικό, αλλά χρειάζεται να επιδιώκεις να βελτιώνεσαι και να κάνεις το επόμενο βήμα. Πρέπει να εργάζεσαι σκληρά, νομίζω ότι είναι ένα από τα κλειδιά για να γίνω αυτό που έχω γίνει. Η επιτυχία σε κάθε κατάσταση στη ζωή, τουλάχιστον όσο ξέρω, έχει να κάνει με την ομαδική εργασία. Μπορείς να κάνεις εκείνο που πρέπει, αλλά με την δουλειά της ομάδας είσαι πιο δυνατός. Και στην περίπτωση της Formula 1 είναι μια ομαδική δουλειά» εξήγησε.

Κόσμος
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk