Μια ξεχωριστή μορφή του οπαδικού κινήματος δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο Νίκος Πασχαλίδης, που έγινε γνωστός με το προσωνύμιο «Σομπρέρο» στα χρόνια της αυτοκρατορίας του μπασκετικού Άρη, απεβίωσε.

Η κληρονομιά του πάντως παραμένει ζωντανή στο μουσείο της Κιτρινόμαυρης ΚΑΕ στο Παλέ. Εκεί υπάρχουν τα ρούχα του, το Σομπρέρο και τα πιατίνια που κρατούσε στα εντός έδρας παιχνίδια του Αυτοκράτορα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Νίκου Πασχαλίδη που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή. Ο Νίκος Πασχαλίδης είχε συνδεθεί με την ομάδα της Αυτοκρατορίας των «κίτρινων», καθώς σε κάθε παιχνίδι ήταν ντυμένος στα κιτρινόμαυρα, φορώντας το σομπρέρο και αποτελώντας τη μασκότ του ΑΡΗ εκείνα τα χρόνια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

Θυμίζουμε ότι ο «Σομπρέρο» είχε επιστρέψει μετά από πολλά πολλα χρόνια στο Παλέ με την θρυλική του ενδυμασία το 2006. Ηταν ο αγώνας ρεβάνς του Άρη με τη Χέμοφαρμ για τα ημιτελικά του Uleb Cup. Σε ένα ματς που είχε παραβρεθεί και ο Νίκος Γκάλης. Φυσικά είχε αποθεωθεί από τους οπαδούς του Αυτοκράτορα, ξυπνώντας σε όλους μνήμες της θρυλικής ομάδας του ’80.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη θλίψη της για τον χαμό του Νίκου Πασχαλίδη, εξέδωσε και η ΠΑΕ Άρης. Ιδού η σχετική ανάρτηση: